Handbol

JUDITH VIZUETE

JUGADORA DEL KH7-GRANOLLERS

“Podem classificar-nos per una competició europea”

La màxima golejadora de la divisió d’honor femenina, amb 54 gols en vuit partits, considera que passa pel seu millor moment

Assegura que el seu equip pot competir amb qualsevol, tot i que té una plantilla curta

Una primera línia d’excepció.
El seu cos no és el típic de les jugadores de primera línia, amb 171 centímetres d’altura i 63 quilos de pes. Però trobaran poques tan obstinades i tan decidides com Judith Vizuete. Ràpida en els seus moviments i molt intuïtiva, la granollerina viu un moment excepcional.
M’agradaria jugar el mundial que es farà a Barcelona i Granollers el 2021, però encara no he estat internacional

Després de vuit jornades, la màxima golejadora de la lliga femenina de handbol és la catalana Judith Vizuete (Granollers, 20 de juliol de 1995). Els seus 54 gols (6,75 per partit) quan s’ha disputat més d’un quart de la competició, la converteixen en una de les jugadores més destacades de l’handbol estatal i, per descomptat, en protagonista principal del seu equip, el KH-7 Granollers que, de moment, repeteix la bona actuació del curs passat i es troba a la zona mitjana de la taula.

De petita, jugava a futbol, a La Roca… També va provar el patinatge i el tennis. Creu que hauria arribat lluny practicant un altre esport?
Sempre m’han agradat molt tots els esports i, com que sóc molt coordinada de moviments, he pogut practicar diferents disciplines. En el cas de les noies, si tens una bona coordinació és relativament fàcil arribar al que et proposis. Si també hagués arribat lluny en un altre esport? No ho sé… Amb l’handbol m’ha sortit bé.
En tot cas, ha seguit una tradició familiar...
Sí, és veritat, el meu pare també jugava a handbol. Quan havia de decidir entre el futbol i l’handbol, recordo que la meva mare em va dir que millor que tries jugar en un pavelló tancat perquè, quan fes fred, posarien la calefacció.
Un savi consell, tot i que no l’ha seguit del tot, perquè ara també juga, i de manera molt destacada, a handbol platja.
Així és, però ara ja tinc una edat en què els pares em deixen decidir per mi mateixa.
És molt jove, però ha assistit a l’evolució de l’handbol femení i, especialment, el del Granollers. Com ho ha viscut?
He passat per totes les categories de l’handbol, fins arribar a la màxima. Al principi, el club amb prou feines podia cobrir el cost dels desplaçaments i viatjàvem en cotxes particulars i furgonetes, que havíem de conduir nosaltres mateixes. Una circumstància que no ens permetia competir bé. Ara viatgem el dia abans del partit, dormim en hotels, dinem adequadament, el que ens permet arribar al partit en molt millors condicions.
Tot plegat ha anat millorant en la mesura en què l’equip ha anat pujant de categoria.
Exactament. Sobre tot, a partir que vam aconseguir l’ascens a divisió d’honor.
Aquesta temporada, tot i la derrota de divendres passat, a la pista del Bera Bera, està sent prou bona. On creu que està el sostre del KH7-Granollers?
Podem competir contra qualsevol equip, sobre tot a casa. Pensi que el Bera Bera és el líder, juntament amb l’Atlético Guardés. Ho estem fent molt bé, podem plantar cara als favorits i, fins i tot, classificar-nos per jugar una competició europea.
Aquest era l’objectiu abans de començar el curs?
No, ho hem vist a mesura que han anat passant els partits. Tenim una plantilla curta i em pensava que no en tindríem prou per afrontar la competició. Ara mateix, per exemple, tenim dues lesionades, una d’elles en els lligaments encreuats, i anem molt justes. Només som cinc primeres línies! Però aguantarem el màxim que podem. De moment, anem força bé, competint contra equips superiors.
Vostè sempre ha fet gols, però aquesta temporada n’està marcant més que mai...
Tiro els penals i això em fa sumar molts gols. És gràcies a les companyes que tinc aquests bons números. En tot cas, els gols estan força repartits en tot l’equip, la Kaba Gassama i la Giulia Guareiro, per exemple, també en fan molts.
Es troba en el seu millor moment?
Si, podríem dir que si, que estic en el meu millor moment.
L’any 2021 hi haurà un mundial a Barcelona i Granollers, participar-hi és el seu gran objectiu de futur?
M’agradaria, i tant que si, però encara no m’han convocat amb la selecció estatal...
Quan acabi els estudis de fisioteràpia, li agradaria provar una experiència fora de Catalunya?
Sí que m’agradaria, no ho descarto gens. Tots els jugadors i jugadores amb que parlo que han viscut una experiència fora m’aconsellen que ho faci. Per créixer, com a esportista i com a persona. És quelcom que voldria fer ara, que sóc jove.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)