Tennis

Federer reviscola a temps

Tennis. El suís venç l’austríac Thiem i es manté viu en la lluita per accedir a les semifinals de la copa Masters. Anderson apallissa Nishikori i les acarona

Roger Federer afrontava el partit d’ahir contra l’austríac Dominic Thiem amb l’espasa de Dàmocles al coll per l’ensopegada de la primera jornada i amb l’ambient enrarit per les declaracions del recentment retirat Julien Benneteau. El francès es va despatxar a gust i va assegurar ahir en una ràdio francesa que el suís té privilegis en els horaris dels Grand Slams, una crítica que va desencadenar adhesions instantànies a favor del geni per part dels millors tennistes.

Res no el va afectar i va passar per sobre de Dominic Thiem per 6-2 i 6-3 en 65 minuts a partir de l’eficàcia del seu servei –només va cedir sis punts en tot el partit– i fent molt al seu atrafegat rival amb el revés tallat, assegurant-se la seva supervivència provisional en el torneig. Es jugarà la classificació demà contra el sud-africà Kevin Anderson, que arriba pletòric (2/2) però que encara no té el bitllet segellat. L’austríac s’enfrontarà a Nishikori a la recerca del triomf i d’un miracle en forma de triple empat, que es produiria sempre que Anderson guanyi.

Federer va tenir una primera possibilitat de trencament en el primer joc, un avís per a navegants. No va fallar, però, en el tercer joc i va repetir l’operació en el set. Un contrapeu magnífic va ser el colofó a un primer parcial amb relativament còmode i ràpid: 31 minuts. El parcial va prosseguir amb dos jocs més –4-0: del 4-2 al 6-2 i 2-0– i un nou trencament, el tercer, en el primer joc del segon parcial que va clarificar definitivament el partit a favor del suís, que va acabar amb un 4/7 en breaks i no va concedir cap oportunitat al rival. Thiem va exhibir amb comptagotes la seva potent dreta, però, impetuós, va tenir problemes per mesurar-ne la força, condicionat per la necessitat de no cedir la iniciativa.

Feia de molt mal pronosticar la pobra actuació del japonès Kei Nishikori, el botxí ni més ni menys que de Roger Federer en la primera jornada rendint a un gran nivell, però que ahir va ser atropellat per Kevin Anderson per 6-0 i 6-1 en un monòleg de 64 minuts. Sense fer soroll, el sud-africà, de 32 anys, finalista de Wimbledon, té a tocar la classificació per a les semifinals en la seva primera aparició en la reunió de mestres. Si bé l’asiàtic no va jugar ni de bon tros el seu millor tennis, s’ha de destacar el gran partit del sud-africà, que no va perdre mai la concentració i que, a banda del seu gran servei i dels 10 aces, va oferir un recital en les restades (28/49), una de les especialitats de l’ahir obnubilat Nishikori. El de Johannesburg va resoldre amb 12 primers els 15 serveis del primer set i va signar un 11/12 de punts guanyats. En tot el partit, va acreditar 82% de punts que van caure del seu favor amb el primer (22/28) i va consumar cinc breaks (5/12). Nishikori, que tret de dos cops de revés invertit no va fer gaire res de bo, no va tenir cap pilota de trencament. Només va guanyar una vegada el seu servei amb orgull simplement per evitar el doble 6-0.

LA DADA

11/12
punts guanyats
amb el servei va fer Anderson en el primer set, 91,6% d’efectivitat
GRUP LLEYTON HEWITT
Anderson - Nishikori 6-0, 6-1
Federer - Thiem 6-2, 6-3
Jugador vict.-der.
(4) Anderson 2-0 (4-0)
(2) Federer 1-1 (2-2)
(7) Nishikori 1-1 (2-2)
(5) Thiem 0-2 (0-4)
GRUP GUGA KUERTEN
Djokovic - Zverev No abans 15 h
Cilic - Isner No abans 21 h
Jugador vict.-der.
(1) Djokovic 1-0 (2-0)
(3) Zverev 1-0 (2-0)
(5) Cilic 0-1 (0-2)
(8) Isner 0-1 (0-2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)