Victòria sense brillantor

Handbol. El Barça, sense la contundència defensiva habitual, resol el tràmit contra l’Anaitasuna i obté el desè triomf en deu jornades

ANAITASUNA 29 BARÇA LASSA 32

ANAITASUNA:Bols; Etxeberria (2), Meoki (1), Krsmancic (3), Pujol (2), Barricart (2), Ceretta (2); Salazar (p.s.), Gastón (1), Mendez, Chocarro (2), Goñi, Izquierdo (1), Ugarte (3), Vaquer (1) i Nantes (9).BARÇA LASSA:Moller; Tomàs (5, 2 p.), Entrerríos (2), Andersson (5), Ariño (3), Mem (2), Fàbregas; Gonzalo (p.s.), Mortensen (5, 1 p.), Sorhaindo (1), Aleix (3), Syprzak, Petrus, Dolenec (2), Duarte (3) i Pálmarsson (1).PARCIALS:3-3, 7-6, 10-10, 13-14, 13-16, 15-18; 17-21, 19-23, 20-25, 22-29, 25-30 i 29-32.ÀRBITRES:Merino i Moyano. Exclusions: Ceretta (10’), Vaquer (27’) i Etxebarria (43’); Duarte (20’), Mem (25’) i Andersson (38’ i 48’).

El Barça Lassa va segellar la desena victòria de la lliga Asobal, lluny dels seus números habituals, i amb més problemes dels previstos. Amb més ofici que brillantor, el conjunt blaugrana va resoldre una visita complicada a la pista de l’Anaitasuna, no tant pel potencial del rival com pel fet de jugar-se només 48 hores després del duel contra el Vardar, a Skopje.

Els primers 20 minuts van ser un intercanvi de cops, amb alternances en el resultat, i amb el joc d’atac per sobre de les defenses. En el tram final, el Barça va elevar el to defensiu i gràcies a les pèrdues del rival va poder obrir una petita escletxa en el resultat (14-17). El parcial abans del descans va ser de 15-18.

Després de la represa, el Barça tenia el partit sota control, però no acabava de desempallegar-se del rival. L’entrada a la pista de Gonzalo Pérez de Vargas, que ahir va complir el seu partit número 200 a l’Asobal, per un deslluït Kevin Moller, i els atacs amb set jugadors semblaven la sentència definitiva (20-28). Però l’Anaitasuna no va desistir. La tornada de Patrick Nicolai Bols sota pals i alguna desconnexió blaugrana van impulsar el conjunt local, que amb un parcial de 8-2 (28-30) va fer somiar amb una gesta grossa a la catedral de l’handbol. Xavi Pascual va demanar temps mort i Jure Dolenec i Casper Mortensen es van encarregar d’aigualir la festa a Pamplona.