Esport i política

Rienda també va fer trampes amb els impostos

Polèmica. La secretària d’estat per a l’esport va crear una societat instrumental per als drets d’imatge per poder pagar menys, pràctica perseguida per hisenda

Pedro Sánchez veu com pràcticament cada mes li salta un escàndol en l’equip de govern. Segons revela El Mundo, Maria José Rienda va crear al 2004 quan era esquiadora professional una societat fictícia per gestionar els drets d’imatge, un recurs per pagar menys impostos i que persegueix hisenda. La secretària d’estat per a l’esport ha assegurat estar molt tranquil·la i que donarà explicacions.

Rienda va crear al 2004 María José Rienda Contreras S. L. per gestionar els drets d’imatge, acumulant-hi 1.448.142,08 euros fins al 2011, quan va deixar de tenir activitat ni presentar comptes al registre mercantil. Hi va afegir també dues cases. Així, aquest ingressos estaven gravats amb l’Impost de Societats, enlloc de l’IRFP, que comporta una retenció més elevada. Hisenda considera que tota activitat professional ha de comportar IRPF i ha engegat una sèrie d’inspeccions en esportistes ja que considera que es creen aquestes empreses amb l’únic objectiu de pagar menys impostos. La secretària general per a l’esport ha reconegut la creació de la societat instrumental al seu nom i al del seu marit. Ángel Izquierdo Garrido. I tal com recorda el diari madrileny, Pedro Sánchez sempre s’ha mostrat molt crític amb aquesta manera de fer, assegurant que faria dimitir a qui ho fes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)