Esport i política

El govern espanyol afirma que “sempre” ha donat visats a les delegacions de Kosovo

Política esportiva. L’executiu de Pedro Sánchez afirma que no hi ha hagut “cap canvi” respecte la posició sobre la participació d’esportistes kosovars i que sempre s’ha permès l’ús dels símbols, cosa que és falsa

El govern espanyol ha mostrat la seva incredulitat per la polèmica al voltant de la participació dels esportistes de Kosovo en competicions que es disputin a l’estat espanyol perquè, assegura, “sempre” ha concedit els visats que se li han demanat. Per tant, per a l’executiu de Pedro Sánchez no hi ha hagut “cap canvi” tot i que aquesta tarda, el Comitè Olímpic Internacional i el Comitè Olímpic Espanyol havien celebrat, a través d’un comunicat, la decisió de Madrid de canviar la seva política i facilitar el visat.

De fet, el ministre d’afers exteriors, Unió Europea i cooperació, Josep Borrell, elevarà una queixa al COI pel què consideren “informacions falses! sense fonament en relació als visats per a esportistes kosovars. “Espanya ha permès i facilitant la participació d’esportistes kosovars en les competicions, concedint els visats quan han estat sol·licitats, sempre d’acord amb la carta olímpica i permetent l’ús dels seus símbols, banderes i himnes segons el protocol olímpic”, assegura el ministeri en una carta, i afegeix que ho seguirà fent “sense prejudicis de la seva posició política de la independència de Kosovo”. El ministeri espanyol assegura que “no es van sol·licitar els visats per als esportistes kosovars que van participar en el mundial de karate”, competició que va iniciar el conflicte.

La polèmica va esclatar quan Pere Miró, director general adjunt del COI, va assegurar que estava parlant amb les federacions internacionals perquè no celebressin cap competició a Espanya mentre l’estat espanyol no permetés competir els esportistes kosovars sota els seus símbols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)