Futbol sala

El camí s’estreny

El Barça inicia avui (21.15 h, Esport 3) la disputa de la fase elit de la UEFA Futsal Champions League amb l’objectiu entre cella i cella d’aconseguir l’únic bitllet en joc per a la final a quatre de la màxima competició continental

El darrer garbell europeu per ser a la final a quatre de la UEFA Futsal Champions League serà al Palau Blaugrana. El Barça Lassa busca, des d’avui i fins diumenge, un lloc en la sisena final a quatre de la seva història, la segona consecutiva. La temporada passada els blaugrana van quedar eliminats en les semifinals a mans del Movistar Inter, vigent campió i equip que lidera, amb cinc títols, el palmarès. “Tenim mal regust perquè creiem que vam fer mèrits per guanyar-los però no va poder ser. Fa temps que sacsegem el pomer perquè caigui la fruita i tard o d’hora ens tocarà guanyar-la a nosaltres”, reflexionava ahir Sergio Lozano, el capità blaugrana, en la roda de premsa prèvia a la fase elit. El Barça es veurà les cares amb l’Ekonomac serbi, el Record polonès i l’Ugra rus a la recerca d’un únic lloc en la final a quatre de la màxima competició continental. “No podem menysprear cap rival. Sabem que és, segurament, el grup més complicat i hem de respectar tots els equips”, va comentar el capità del Barça. “No som els favorits perquè sobretot l’Ekonomac i l’Ugra són rivals molt potents i amb experiència a Europa”, hi va afegir Andreu Plaza, el tècnic blaugrana, espolsant-se la categoria d’equip a batre. El Barça arriba a la cita com a líder de la lliga i havent fet una magnífica actuació dissabte passat contra el Palma (8-1) al Palau Blaugrana, però això, segons el tècnic, “no és sinònim de res ni garanteix que ens classifiquem”, comentava ahir Andreu Plaza.

El bullir del Palau

La Champions sempre té les seves peculiaritats respecte a les competicions estatals; el canvi de pilota, el material de la pista... De fet, el Barça es va trobar amb una superfície de goma en la Main Round que va disputar fa poc més d’un mes a Bèlgica i que va precedir la fase actual. En aquesta fase, però, els blaugrana jugaran al seu parquet, un factor que alimenta la seva candidatura per ser a la final a quatre. “Sabem que el Palau sempre és decisiu. Té màgia. Amb el suport de la nostra gent segur que aconseguim el bitllet per a la final four”, va dir ahir Plaza. “Jugar a casa ens fa tenir més responsabilitat però l’assumim i ens agrada. Jugar davant la nostra afició sempre és un plus”, va comentar el blaugrana Adolfo, fa uns dies, en una entrevista a aquest diari. Els precedents, de fet, acompanyen el Barça. En les dues edicions en què el conjunt blaugrana s’ha jugat l’accés a la final a quatre continental davant la seva gent (2011/12 i 2014/15) ha tingut èxit. En la primera, el conjunt blaugrana va acabar guanyant, a Lleida, el primer ceptre europeu de la història de la secció. En la segona, la del curs 2014/15, el Kairat Almaty va batre els catalans en la gran final de Lisboa.

Sorteig complex

No va tenir gaire sort el Barça en el sorteig de la fase elit de la competició. Els blaugrana han quedat enquadrats en un grup molt complicat. L’equip d’Andreu Plaza debuta avui (21.15 h, Esport 3) contra l’Ekonomac. Els serbis, que ja van portar molts problemes al Barça en la fase elit de la temporada passada disputada a la ciutat italiana de Pescara, són un combinat molt rocós que reuneix dos grups de jugadors, brasilers i serbis, que garanteixen més d’un registre, tant ofensivament com defensivament. A més, les cares noves de Peric i Divanei han fet millor la plantilla de l’any passat. “No ens podem pensar que el partit de diumenge contra l’Ugra serà decisiu perquè l’Ekonomac és un rival molt potent”, avisava ahir Plaza. L’exblaugrana Igor, que va vestir la samarreta del Barça durant set temporades, és una de les grans armes ofensives dels serbis. “És un dels jugadors més desequilibrants que he vist mai. L’hauré de marcar de prop”, va comentar Sergio Lozano amb un somriure. Per la seva banda, l’Ugra, que va accedir a la fase elit de la competició com a primer de grup de la Main Round, debuta avui (18.30 h) contra el Record. Els russos, que van guanyar el títol continental fa tres temporades donant la sorpresa contra l’Inter a Torrejón, no es fien gens de la condició de ventafocs del Record polonès.

De fet, ningú es fia de ningú en la fase elit de la Champions. El camí s’estreny i només han de quedar els quatre millors per a la final a quatre. Des d’avui i fins diumenge, el Barça busca el seu bitllet al Palau Blaugrana i davant la seva gent.

LES FRASES

No podem menysprear cap rival. Segurament, estem en el grup més complicat
Sergio Lozano
capità del Barça lassa
El Palau sempre és decisiu. Té màgia. Amb el suport de la gent, segur que ho aconseguim
Andreu Plaza
entrenador del barça lassa
He explicat als companys l’ambient que hi haurà. Per a mi, serà molt bonic tornar al Palau
Igor
jugador de l’ekonomac
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)