Tennis

Djokovic alliçona Zverev

Tennis. El serbi clava un 6-4 i 6-1 en una hora i 16 minuts a l’alemany i avança amb fermesa cap a les semifinals de la copa Masters. Cilic remunta un primer set advers contra Isner

El número u del món va constatar ahir la seva condició superant amb autoritat l’alemany Alexander Zverev per 6-4 i 6-1 en una hora i 16 minuts. El cinc cops campió de la copa Masters es va classificar per a les semifinals amb dos triomfs i sense haver cedit cap set i va reiterar que travessa un estat físic i mental òptims, tot i que va criticar que el calendari sigui tan llarg i que encara es creïn noves competicions, en al·lusió al nou format de copa Davis. El duel, competit en el primer acte i desigual en el segon, va enfrontar dos dels tres tennistes del 2018 –l’altre és Dominic Thiem– que han arribat a les 50 victòries. Djokovic va sumar ahir la 51a, Zverev en du 55 i Thiem es va plantar en les 53 abans d’arribar a Londres. L’alemany haurà de millorar demà contra John Isner si vol jugar les seves primeres semifinals.

Gràcies a la seguretat del seu revés, tot i que Djokovic encara el té millor, i jugant amb un percentatge altíssim de primers, Zverev va arribar al novè joc (4-4) amb les possibilitats intactes. Fins i tot va disfrutar de dues pilotes de break –les úniques– en el novè joc que haurien pogut ser mortals. Però, com sempre, Nole es va aferrar a la pista i va jugar els seus millors punts sota la màxima pressió. Va salvar la situació guanyant el joc al servei i va revertir la dinàmica en el joc posterior, en el qual va disposar de la seva primera pilota de break i de set a la vegada. No la va convertir però, en la segona, el d’Hamburg va cometre una fatídica doble falta (6-4). La presumpta igualtat del segon acte es va diluir a partir del moment en què el serbi va trencar en el quart joc (3-1). Estabornit, Zverev va caure al precipici. El número u, conscient de la fragilitat mental del seu rival, va fer sang adjudicant-se els dos jocs seguits en blanc –3/5 en punts de break– i cedint només un punt en el setè joc (6-1), un desenllaç meteòric. El teutó també va dir que la temporada se li fa llarga.

A la nit, el croat Marin Cilic va derrotar el nord-americà John Isner per 6-7 (2), 6-3 i 6-4 en dues hores i 14 minuts. Cilic va salvar tres pilotes de set al servei amb 5-4 però va ser inferior en el tie-break. Isner es va exhibir amb el servei però també amb la dreta i les restades. En el segon set, el nord-americà va contrarestar amb tres aces seguits un 15-40 en el sisè joc. En el vuitè, però, el croat, que va apujar el nivell, li va trencar per fi el servei (1/6), consumat amb una doble falta (5-3). Cilic va tancar en blanc (6-3) i va segellar el segon break en el primer joc del tercer acte amb una altra doble falta d’Isner, que va esmicolar la raqueta. Però quatre errors no forçats del croat el van reviscolar (1-1). Cilic va replicar amb el tercer trencament seguit, que li va aplanar el camí davant d’un rival esgotat. S’ho jugarà tot demà contra Djokovic.

LA DADA

70
per cent
de punts es va endur Djokovic amb el segon servei –molt alt–, i un 75 amb el primer.
GRUP GUGA KUERTEN
Djokovic - Zverev 6-4, 6-1
Cilic - Isner 6-7, 6-3, 6-4
Jugador vict.-der.
(1) Djokovic 2-0 (4-0)
(3) Zverev 1-1 (2-2)
(5) Cilic 1-1 (2-3)
(8) Isner 0-2 (1-4)
GRUP LLEYTON HEWITT
Thiem - Nishikori no abans 15 h
Federer - Anderson no abans21 h
Jugador vict.-der.
(4) Anderson 2-0 (4-0)
(2) Federer 1-1 (2-2)
(7) Nishikori 1-1 (2-2)
(5) Thiem 0-2 (0-4)

Federer depèn d’ell mateix avui per passar

El suís Roger Federer depèn d’ell mateix avui contra un dur rival, el sud-africà Kevin Anderson (2/2), per accedir a les seves quinzenes semifinals d’una competició que ha guanyat en sis ocasions des que va debutar el 2002 a Xangai. El número 3 del rànquing mundial passarà si guanya per 2-0. També li podria un triomf en tres sets, sempre que Kei Nishikori no aconseguís derrotar Dominic Thiem per dos set a a zero. Si perdés per 2-0, Federer quedaria eliminat. En canvi, si perdés en tres sets, tindria possibilitats sempre que Thiem derrotés Nishikori en dos sets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)