Esports de muntanya

Orientació

Brochmann III

La corredora noruega guanya les tres curses de la prova del circuit europeu disputada entre el castell de Montjuïc i el Barri Vell gironí

La internacional noruega Lone Karin Brochmann va ser la gran protagonista de la Girona City Race, la cursa corresponent al circuit europeu de la qual n’era la setena de les vuit cites –Funchal n’és la darrera el mes que ve– i en la qual va aconseguir la victòria en la distància esprint, mitja i llarga distància. La corredora de l’Orienteering ja va començar amb bon peu l’esdeveniment gironí, amb el triomf en la cursa esprint que es va fer de nit a l’entorn del castell de Montjuïc. Va treure, amb 17:20, quasi mig minut a la seva companya Mai Watson mentre que Evelina Ericsson (Soders Tyreso ) completava el podi femení. En la distància més curta el triomf en la categoria elit masculina era per a Dmitry Vorobyov amb 24:20 (Orienteering), seguit de Sylvain Jourdana (NORD) i Pavel Krasko (Orienteering). Uns 200 corredors van disputar la cursa que obria el cap de setmana a Girona, amb 400 participants en les altres proves dissabte i diumenge.

Fontajau va ser el punt de sortida i arribada de la mitja i llarga distància. El puig d’en Roca i la Devesa eren el marc de les curses i el bielorús Pavel Krasko, subcampió del món en la mitja distància, s’apuntava el triomf amb un registre de 39:01. El britànic Nick Barrable va ser segon a gairebé dos minuts i el corredor del CO Berguedà Eduard Vizacaya completava el podi amb 42:08. En dones, Lone Karin Brochmann sumava la segona victòria en menys de 24 hores després de completar el recorregut amb 36:05. La russa Zoya Thikonova, amb 38:45 va ser segona i la corredora del club gironí Grions Xtrem Mar Serrallonga tercera amb 42:09. El moment àlgid del cap de setmana va ser diumenge, la cursa de llarga distància puntuable per al circuit europeu de l’Euro City Race. Els corredors buscaven les fites pel Barri Vell, Pedreres, Sant Daniel i Montjuïc i, en la categoria elit masculina, el primer i segon en la mitja distància es van canviar el paper: Nick Barrable (subcampió del món de llarga distància en la categoria H40) va fer 1h18:22 i superava Pavel Krasko, amb 1h19:23. El britànic del club South Yorkshire Orienteers va treure un minut al bielorús del Kamvol SK i dos a Narcís Pou (Aligots Girona Orientació), tercer amb 1h20:30. Barrable i Krasko es disputaran el títol de l’Euro City Race a Funchal.

Lone Karin Brochmann va completar el tres de tres amb un temps d’1h04:42”. La també noruega Mai Watson va ser segona, com en l’esprint, amb 1h10:54 i la corredora de Grions Xtrem Mar Serrallonga tornava a apujar al tercer graó del podi amb 1h14:55.

A Pardines
La tercera edició de la Rogaine Serra Cavallera, dissabte de la setmana que ve a Pardines, és la següent cita organitzada pel club Aligots amb una modalitat de 8 hores i una altra de 4. Per a la prova, amb més de 300 inscrits, ja hi ha equips d’Estònia, Lituània, França, Finlàndia, Bèlgica, el País Basc, Madrid i Navarra.