Natació

‘Doblet’ de Marina Garcia

Natació. La nedadora del CN Sabadell s’imposa en la final dels 100 m braça i és segona, amb mínima inclosa per al mundial, en els 200 m estils

La barcelonina Marina Garcia (CN Sabadell) va ser una de les reines en la penúltima jornada del campionat d’Espanya de natació, que acabarà avui a la Nova Escullera (Barcelona). Garcia va aprofitar l’absència de Jessica Vall per imposar-se en una de les seves proves preferides, els 100 m braça (1:06.44), i sobretot va excel·lir en els 200 m estils, on va obtenir un subcampionat amb premi afegit, la mínima per al mundial de Hangzhou (Xina).

La mallorquina Cata Corró, del CN Sabadell, va ser la que va superar Garcia en la final dels 200 m estils i ho va fer aconseguint una altra mínima mundialista, després de les de 400 estils i 400 lliure, en guanyar, de manera brillant, la final dels 200 m estils (2.09.46).

Judith Ignacio (CN Sabadell), va dominar els 50 m papallona (27.14) –ex aequo amb la balear Aina Hierro (CN Palma)–i la jove granollerina Júlia Pujadas (CN Sant Andreu) va aconseguir el seu primer títol estatal en els 200 m lliures (1.58.81), seguida d’una altra catalana, Ainhoa Campabadal (CN Caldes) (1.58.97).

La final femenina del 4x100 m lliure va ser un altre dels moments estel·lars de la jornada. El triomf, en un final emocionant entre Júlia Pujadas i Cata Corró, va ser per a les andreuenques, que van deixar enrere el CN Sabadell per menys d’una dècima i van aconseguir el tercer títol consecutiu i el quart en cinc anys.

Hugo convenç

La tarda va començar amb una gran actuació de l’extremeny César Castro (CN Santa Olaya), que, en la final dels 200 m lliure, va establir un nou rècord estatal (1.43.94). L’altre nom destacat va ser el de la gran esperança de la natació espanyola, el madrileny Hugo González (Real Canoe), que va millorar la mínima mundialista que havia assolit en la sessió matinal dels 200 m estils (1.54.77) per imposar-se en la final. Rere seu va arribar el mallorquí del CN Sabadell Marc Sánchez (CN Sabadell), un altre dels nedadors que formaran part de la selecció espanyola que aniran al mundial de la Xina.

La jornada, pel que fa als homes, es va tancar amb uns 4x100 lliure en els quals el Canoe va aconseguir un nou rècord d’Espanya amb un temps de 3.12.08, que supera els 3.13.52 del CN Sant Andreu de l’any 2009.

El campionat acabarà avui amb algunes de les proves més esperades, sobretot les finals dels 50 m lliure (18h53) i els 1.500 m lliure masculins, amb Miguel Duran (CN Terrassa) amb el millor temps de sortida (14:42.76).

200 m lliure
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)