Més esport

El descens pel Llierca

Piragüisme. Quim Fontané cobreix 20 km entre Beget i Sadernes per un riu oblidat les darreres dècades, gràcies al darrer episodi de pluges

  • VÍDEO: El vídeo
  • L’equip de palistes del Salt-Ter que acompanyava el campió del món QUIM FONTANÉ.

La pluja de la setmana passada va fer que l’aigua tornés a baixar per rius que formaven part del paisatge sense ni una gota d’aigua a la seva llera. És el cas del Daró, al Baix Empordà, però també del Llierca, a l’Alta Garrotxa. Un riu oblidat pel qual feia més de vint anys que no hi baixava cap palista. Fins que el darrer i tan abundant episodi va obrir les portes a una oportunitat única, que va aprofitar Quim Fontané. El saltenc s’hi va anar a entrenar dos dies i, en més de cinc hores de navegació, va cobrir els 20 quilòmetres entre Beget i Sadernes. El Llierca sol estar del tot sec perquè és una zona de roca calcària on l’aigua es filtra a la terra i surt a l’estany de Banyoles.

Fontané s’entrena per revalidar el títol de campió del món de caiac d’estil lliure de fa un any, en uns mundials que es faran el 2019 a Sort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)