Futbol sala

Catalunya perd contra l’Argentina al mundial sub-20 (2-1)

Futsal. L’equip de Jordi Castejón planta cara de valent al vigent campió i es jugarà l’accés als quarts de final davant del Marroc

Catalunya ha donat un pas més en la seva projecció internacional com a selecció plantant cara aquesta matinada passada a la poderosa Argentina, vigent campiona del mundial sub-20 de futbol sala, davant la qual ha perdut per un ajustat 2-1 exhibint una gran imatge. Malgrat la derrota, el combinat que entrena Jordi Castejón es jugarà la matinada vinent hora catalana davant el Marroc l’accés als quarts de final de la competició lluitant per ser segona de grup o, en el seu defecte, per poder seguir viva com una de les dues millors terceres de grup.

La primera part ha estat molt equilibrada, amb molt joc de possessió per part dels dos equips, que no arriscaven en excés a l’hora d’anar a l’atac. Malgrat això, tots dos han tingut ocasions per avançar-se, tot i que ha estat Argentina la que, a tres minuts del descans, ha aprofitat una pèrdua i un posterior mal refús de la defensa catalana per aconseguir el 0-1 amb gol de Sánchez que ha servit per arribar al descans.

A la represa, Catalunya ha posat una marxa més i ha tingut més el control davant una Argentina que s’ha replegat una mica per mirar de conservar el marcador favorable i sortir en alguna contra, molt ben aturada sempre per un gran San José.

La valentia de Catalunya ha tingut la seva recompensa al minut 32 gràcies a un gol d’Adrià de Castro –el tercer que fa al campionat–, que ha culminat una contra amb un xut ras col·locat a la dreta del porter argentí García.

Tal com va passar en l’estrena davant Bolívia, els últims minuts han estat un altre cop d’infart, amb alguna ocasió clara per cada banda. En una d’elles, l’argentí Rivero ha aprofitat una pilota mort a l’àrea petita després d’un petit embolic per marcar, des del terra, el 2-1.

Restaven 3 minuts i Catalunya ha anat a pel partit i fins i tot ha disposat d’un doble penal a l’últim minut que Joan Gibert ha estat a punt de transformar. Finalment no ha pogut ser i Catalunya ha caigut amb el cap ben alt.