Handbol

El Sarrià, en ratxa, es posa líder en solitari de primera

Handbol. Encadena sis victòries consecutives i vuit en total quan ja s’ha disputat el primer terç de lliga, que domina amb un punt d’avantatge

Després de tres jornades empatat a punts amb altres equips al capdamunt de la taula, el Sarrià es va posar líder en solitari del grup D de la primera estatal gràcies a la victòria del cap de setmana passat a la pista de La Salle Montcada (23-30). Era la sisena consecutiva de l’equip de Pere Coll i la vuitena de la temporada després de les deu primeres jornades (un terç de lliga). Una ratxa que va venir després de dues derrotes consecutives i que el Sarrià, segons explica el seu entrenador, espera allargar “al màxim” possible. “Ens hem anat animant fins a trobar-nos en aquesta situació. No sabíem a quin nivell estaríem i no ens marcàvem cap altre objectiu que estar al més amunt possible”, explica Coll, que va prendre el relleu de Josep Espar al capdavant de la banqueta quan aquest va confirmar, encara en pretemporada, la seva marxa a Polònia.

El relleu no va agafar l’equip desprevingut i no ha acabat influint en la seva rutina: “Sabíem que era una possibilitat que en Josep marxés a Polònia quan ens va proposar a Jordi de Toro i a mi que fóssim els seus ajudants.” Ara l’equip anhela poder disputar la promoció d’ascens –s’hi classifiquen els dos primers de cada grup de primera estatal–, tot i que sense “obsessionar-s’hi”. “Veiem la fase d’ascens encara lluny. És clar que ens agradaria arribar-hi, però poden passar moltes coses. I si no hi arribem tampoc no serà cap fracàs.”

En aquestes deu jornades, el Sarrià, que ara té un punt més que el Sant Quirze i la Roca –els dos únics equips que han aconseguit guanyar-lo–, ha aconseguit la millor diferència (+45) entre gols fets (291) i encaixats (246). Té el segon millor atac de la lliga i la millor defensa, i ha aconseguit sis victòries per 30 o més gols. “Ens basem, sobretot, en la defensa. És de les coses que més treballem, i hi donem molta importància. Si tens una bona defensa, això et dona més seguretat. Si saps que rebràs pocs gols et pots permetre fer més errors en atac. A més, una bona defensa et permet tallar pilotes i sortir al contraatac i acabar jugades de manera més fàcil. Per això som un dels màxims anotadors de la lliga, perquè defensem fort i tallem pilotes”, explica Coll sobre el sistema de joc del Sarrià, que l’ha deixat líder després del primer terç de temporada tot i que hi hagi rivals amb “molts més recursos”.

El Sarrià jugarà dissabte a casa contra el Granollers (18.30 h), el setè de la classificació.

EL PROTAGONISTA

Intentarem allargar aquesta situació, però sense obsessionar-nos-hi. La fase d’ascens encara és lluny
Pere Coll
1a jornada
Sant Joan Despí-Sarrià 24-32
2a jornada
Sarrià-Sant Vicenç 24-19
3a jornada
Sant Quirze-Sarrià 31-29
4a jornada
Sarrià-La Roca 26-27
5a jornada
Mataró- Sarrià 26-29
6a jornada
Sarrià-Sant Esteve de P. 32-29
7a jornada
Palautordera-Sarrià 21-27
8a jornada
Sarrià-Poblenou 32-24
9a jornada
Sarrià-Sant Cugat 30-22
10a jornada
La Salle Montcada-Sarrià 23-30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)