Hoquei sobre herba

La primera vegada sempre és especial

Hoquei sobre herba. Marc Boltó, Marc Serrahima, Pepe Romeu i Albert Beltran són els quatre debutants catalans de la selecció espanyola en el mundial de l’Índia

Pepe Romeu va debutar en un gran torneig internacional amb la selecció espanyola als Jocs de Rio del 2016. Va viure de ben a prop l’eliminació del seu equip contra l’Argentina i té marcada a la retina una jugada en què va enviar una pilota al pal després d’un penal de Pau Quemada. “La tinc clavada. El partit el tinc molt clavat. I hi ha ganes de revenja”, explica el jugador de l’Egara. El combinat espanyol, amb una columna vertebral formada per 11 catalans, inicia avui (12.30 h, Eurosport 2) el mundial de Bhubaneswar (Índia) precisament contra la vigent campiona olímpica. “Serà un partit molt dur. L’Argentina sempre competeix. Crec que tenim una selecció amb menys individualitats que en els Jocs però és un bloc molt consistent en què tothom rema en la mateixa direcció i tothom sap el seu rol”, analitza Romeu, un dels quatre catalans que debuten en una cita mundialista absoluta.

També debuta Marc Serrahima. El santcugatenc, un dels referents del mig del camp del Junior, juga de lateral dret en el combinat que dirigeix Fred Soyez. “M’hi sento còmode perquè a les seleccions inferiors ja hi he jugat. No em costa canviar de xip”, explica. Serà el tercer desembre consecutiu que Serrahima trepitjarà l’Índia per jugar a hoquei. “Ja comença a ser una tradició. És un país espectacular, ple de contrastos. Et tracten com un heroi, com una estrella”, explica el santcugatenc, que ha participat en dos mundials sub-21 i una World League al país asiàtic. “Estan bojos pel criquet i per l’hoquei. En l’última World League omplien un estadi enorme. I ara hi han fet dues graderies més. Serà brutal”, explica Marc Boltó, capità de l’Atlètic, que també és debutant. “M’ha anat bé agafar un rol important al meu equip per tenir una confiança que no tenia i creure’m que podia ser important a la selecció”, considera.

El darrer dels catalans debutants, Albert Beltran, s’ha tret una espina entrant en la convocatòria. “Vaig quedar fora dels Jocs a última hora i ho tinc molt present. Ara he recuperat la confiança”, comenta el terrassenc, que des de fa dues temporades juga al Rotterdam. “Crec que Holanda i Austràlia són candidates al títol, i Alemanya, que ens va apallissar en un dels tres amistosos que hem jugat, també. De totes maneres, ens hem entrenat més que mai i estem ben preparats”, conclou Beltran.

LA FRASE

Holanda, Austràlia i Alemanya són favorites, però arribem molt ben preparats
Albert Beltran
jugador de la sel. Espanyola
Jornada 1
Espanya-Argentina 12.30 h
Nova Zelanda - França 14.30 h
Jornada 2
Espanya-França Dilluns 3
Nova Zelanda - Argentina Dilluns 3
Jornada 3
Espanya-Nova Zelanda Dijous 7
França-Argentina Dijous 7

Tota una vida agafats de l’espatlla

Tots dos nascuts l’any 1995, Marc Boltó i Marc Serrahima han coincidit en gairebé tots els graons fins a arribar a la primera llista mundialista. Des dels primers PDT (programes de detecció de talent) fins ara, passant per totes les categories inferiors. “Quan fas un salt endavant, si tens el suport d’un amic al costat es fa més fàcil”, comenta Serrahima. “Tens moltes hores mortes en què parles de tot i més”, hi afegeix. “Ens fan conya perquè compartim habitació en totes les concentracions de la selecció espanyola des de ben petits”, hi afegeix Marc Boltó. Tots dos coincideixen que el mundial que van disputar tots dos amb el combinat sub-21 va ser un punt i seguit en la seva carrera. Els va marcar. “Allà, envoltats d’amics, vam veure tots que érem un bon grup de jugadors i que podíem ser referents en un futur”, explica Serrahima. “Formem part d’una generació jove però àmpliament preparada que vol agafar el relleu. I per què no viure el que van viure ells”, conclou Boltó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)