Handbol

Operació torrons

Handbol. El Bordils tanca l’any al Blanc i Verd contra l’Alacant (19 h), el cuer, que acaba d’obtenir el seu segon triomf, amb ganes de mantenir la ratxa a casa

Si fa quinze dies, en la prèvia del Bordils contra el Novás, tot feia pensar que els dos punts es quedarien al Blanc i Verd, avui (19 h) ja... Llavors, els de Sergi Catarain tenien tres triomfs i un empat com a locals i els gallecs, cap punt en cinc partits com a visitants. 35-32, un marcador increïble –perquè els de Cata puguin guanyar encaixant més de 25 gols (32...)– que igualava la màxima anotació del Bordils aquest curs, de la primera jornada amb el Santoña (35-25). Pensar que el darrer compromís del 2018 al Blanc i Verd, no acabi bé per als del Gironès, doncs, obliga a fer un exercici de prudència.

L’Agustinos, ascendit la temporada passada, és el cuer amb només dues victòries. I és aquí on hi ha l’asterisc que ha de mantenir el Bordils en alerta: una de les dues és de la darrera jornada, 24-19 contra el Palma del Río i amb el nou tècnic a la banqueta, Fernando Latorre. “Gestiona molt bé els jugadors i els moments del partit”, va dir Cata sobre el jugador professional retirat el 2013 i que com a tècnic ja va pujar a l’Asobal amb el Benidorm. “Ja era un jugador amb molta força i els ha donat una gran força en defensa, van deixar Palma en 19”, va advertir Catarain.

Enganyós

“No haurien d’anar últims: no han tingut sort i no van treure profit de la plantilla que tenen, amb cinc o sis jugadors que han jugat a l’Asobal”, va dir el preparador, que els va anomenar: “Quico Padilla és un dels millors porters de la categoria i va pujar amb el Benidorm; Dídac Villar, que el coneixem tots i que també va pujar a l’Asobal amb Benidorm i l’entrenador que té ara; l’extrem esquerrà David Cuartero, en Juan de Dios Linares, Ander Iriarte, Adrian Santamaría... No és normal que estiguin allà baix.” “Sabem que ens trobarem un equip diferent del que havíem estudiat”, es resignava Sergi Catarain, que vist l’estil que ha imposat el nou tècnic de l’Agustinos convé a pronosticar un partit amb pocs gols: “Ells busquen un marcador baix, el nostre ritme no els va bé i voldran alentir el partit i no perdre pilotes al davant perquè saben que nosaltres sortim molt i molt ràpid.”

“El que cometi menys errors en defensa estarà al davant en el marcador”, va sentenciar Catarain, que per al partit d’aquesta tarda recupera David Masó i Combis i té els dubtes de Masmiquel i Arnau Palahí. “S’està recuperant molt bé i esperem que pugui entrar a la convocatòria. Serem més gent segur [riu]”, va fer broma l’entrenador, que farà una convocatòria de 16. Seran quatre efectius més que en el partit de la setmana passada a Torrelavega, quan, amb només dotze inclosos dos jugadors del filial, va tenir dos llançaments per empatar a 26 un partit que s’havia posat molt coll amunt (24-17).

La darrera derrota del Bordils com a local en la lliga va ser el 12 de maig (22-24 amb el Covadonga), el dia que els de Sergi Catarain lligaven la cinquena permanència del club a plata en una jornada frenètica: un empat els assegurava salvar-se i, finalment, va ser el triomf del Barça B sobre l’Aranda el que va fer bones les matemàtiques la penúltima jornada de lliga, la primera amb Cata a la banqueta. El 21-22 del 3 de març amb el filial blaugrana és l’altra derrota local del 2018 al Blanc i Verd.

LES DADES

2
derrotes
a la lliga ha encaixat el Bordils el 2018, la segona el dia que es va salvar matemàticament.
2
triomfs
acredita l’Alacant aquest curs a plata, en el seu primer partit a casa i en el darrer.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)