Atletisme

Mechaal contra l’imperi otomà en l’europeu de cros

Atletisme. El palamosí defensa el subcampionat de l’especialitat a Tilburg en una competició dominada pels corredors turcs les quatre últimes edicions

Tercer a Ieras el 2015 i segon a Samorin el 2017, el palamosí Adel Mechaal (New Balance) ha demostrat sobradament les seves prestacions en l’europeu de cros. El fondista empordanès ha topat sempre, però, amb l’hegemonia dels corredors turcs, que marquen la pauta en aquest campionat des de Samokov, el 2014. Polat Kemboi Arikan (2014), Ali Kaya (2015), Aras Kaya (2016) i Kaan Kigen Özbilen (2017), tots quatre d’origen kenyà, s’han repartit els quatre últims títols i tornen a figurar entre els favorits per lluitar per les places d’honor en el zoològic de la població holandesa de Tilburg. Excepte el vencedor del 2015, que serà substituït per Cihat Ulus, els altres tres seran, avui (14:10 h), a la llista de sortida.

Mechaal va segellar la seva classificació per a l’europeu fa quinze dies a Alcobendas i, ja aleshores, apuntava les seves intencions a Tilburg. “Mentiria si digués que no aspiro a medalla. S’ha de ser ambiciós. Vaig amb mentalitat de podi i a veure si pot sonar l’himne espanyol”, deia en referència al fet que la medalla d’or és l’única que falta en el seu palmarès. El responsable del fons espanyol, José Enrique Villacorta, també el situa entre els favorits: “Pot aspirar, fins i tot, a pujar un graó respecte de l’any passat, tot i que la competència és molt dura.” Mechaal va ser, ahir, un dels protagonistes de la conferència de premsa prèvia al campionat i vaticinava “una cursa molt ràpida”. De fet, el recorregut, el complex Safari Resort Beekse Bergen de Hilvarenbeek, amb animals en captivitat, és molt pla, tot i que, ahir, hi havia moltes zones enfangades i per a avui els pronòstics anunciaven pluges. Un traçat amb molt de fang podria afavorir les aspiracions dels corredors britànics, tot i la baixa del seu millor representant, Andy Vernon. Altres atletes que poden lluitar per les places d’honor són el francès Hassan Chahdi, quart l’any passat, els germans noruecs Henrik i Filip Ingebrigtsen –Jakob, el petit de la família, competirà en la prova sub-20– i l’italià Yemaneberhan Crippa.

En la selecció espanyola, aquest cop, no hi serà el lleidatà Ayad Lamdassem, en baixa forma per culpa d’un accident domèstic. El vigent campió estatal té deu medalles en el seu palmarès, dues en la prova individual –d’argent, el 2010 i el 2011– i les altres vuit en la competició per equips. No hi faltarà, però, l’aragonès Toni Abadía, vencedor en l’última edició de la Jean Bouin.

Esther Guerrero en el relleu mixt

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) tornarà a competir en el relleu mixt, que el curs passat es va incloure en el programa de l’europeu de cros i en què el quartet espanyol va assolir la medalla de bronze. En aquesta ocasió, a més de la catalana, repeteixen en la convocatòria Solange Pereira i Víctor Ruiz i s’hi ha afegit el gallec Saúl Ordóñez, en substitució de Jesús Gómez. Si no hi ha canvis d’última hora, el medallista de bronze en els 800 m del mundial en pista coberta de Birmingham seria l’encarregat d’obrir el foc pel relleu espanyol. La temporada passada, van acabar per davant d’Espanya els equips de la Gran Bretanya i la República Txeca. La representació catalana es completa amb tres atletes en categoria sub-20: Joan Tapias (Scorpio 71), Laia Casajoana (JA Sabadell) i Èlia Saura (Canaletes).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)