Esports de muntanya

Albert Pujol, campió d’Espanya de ‘trail’

Curses de muntanya. El també català Eugeni Gil va acabar segon i Sheila Avilés va ser tercera en dones

Albert Pujol (CA Vic) va imposar-se en el cinquè campionat d’Espanya de trail running, organitzat per la Federació Espanyola d’Atletisme a Cehegín (Múrcia). Fins a noranta corredors van participar en la prova, que va tenir un recorregut de 48,9 km i 3.100 m de desnivell positiu i que coincidia amb la Falco Trail. Aquest esdeveniment també incloïa una mitja marató de muntanya i una prova ultra (llarga distància).

El corredor de Taradell era segon a 10 km de l’arribada, només superat pel també català Eugeni Gil, però en el tram final del recorregut va ser capaç de retallar els quatre minuts de diferència que el separaven del lideratge i situar-se primer. Finalment, va aconseguir la victòria amb un temps de 4h35:43. Gil va travessar la meta 2 minuts i 1 segon més tard. El podi el va completar Borja Fernández (4h39:34).

Sheila Avilés, tercera

La cursa femenina no va tenir, en canvi, la mateixa igualtat. La va guanyar l’atleta cantàbrica Azara García, que ja es va situar líder en els primers quilòmetres i no va cedir el seu lloc fins a la meta, on va registrar un temps de 5h04:50. El segon lloc va ser per a la corredora de Ciudad Real Gemma Arenas (5h11:47). L’única catalana al podi va ser Sheila Avilés (CA Igualada), campiona de la copa del món del 2017, que va acabar tercera amb una marca de 5h19:21.

Tant Pujol com García es van assegurar una plaça per disputar amb la selecció espanyola el pròxim mundial de trail, que es disputarà el juny del 2019 a Portugal.