Més esport

Nadal és temps de regates

Vela. Presenten la 43a edició de la Christmas Race, que es disputarà entre el 19 i el 22 de desembre a Palamós i tornarà a tenir una inscripció de luxe

Amb una participació de 250 embarcacions i 400 regatistes de 22 països diferents, la Christmas Race es prepara per a la 43a edició convertida en tot un referent de les competicions de vela hivernals en les classes olímpiques. La prova, que tindrà lloc a la badia de Palamós entre el 19 i el 22 de desembre, tindrà un programa amb vuit classes diferents, cinc de les quals seran les olímpiques Finn, Laser Standard, Laser Radial femení, i 470 masculí i femení. A més, també es disputaran les classes promocionals de la World Sailing (Federació Internacional de Vela) Laser Radial masculí i 420 masculí i femení.

La 43a Christmas Race es va presentar ahir a l’Espai del Peix de Palamós, en un acte en el qual van participar l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president del CN Costa Brava-Vela Palamós, Eduard Sellés; el delegat territorial d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; el president de la comissió esportiva del CNCB/CVP, Miquel Aviñó, i el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep Isern. Puig va revelar que l’Ajuntament ha signat un conveni propi amb la Christmas Race per la importància que la regata té al municipi empordanès. “Es tracta de la competició esportiva més important que se celebra al nostre municipi”, va assegurar. Aviñó va detallar la repercussió econòmica que tenen les activitats del CN Costa Brava, la Christmas Race inclosa: “Reporten més d’un milió d’euros d’impacte econòmic a la zona.”

De manera excepcional, la regata tindrà aquest any una sola seu, situada a les instal·lacions del CN Costa Brava.

La prova comptarà, com és habitual, amb noms de rellevància mundial. Un d’ells és el de la bielorussa Tatiana Drozdovskaya, campiona del món de Laser Radial el 2007 i cinc cops olímpica. També hi serà el croat Milan Vujasinovic, segon en la classe Finn de les tres últimes Christmas Race i tercer classificat en l’europeu de Barcelona 2013. En la mateixa categoria també hi seran l’actual subcampió del món júnior, el mallorquí Joan Cardona, i Àlex Muscat, tercer classificat en la Christmas Race de l’any passat. També hi haurà lloc per als regatistes veterans, com ara el canari Joaquín Blanco, quart classificat en els Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 i campió del món el 1976 en una edició del mundial que es va disputar justament a Palamós.

LA DADA

250
embarcacions
de 22 països i tres continents competiran en la Christmas Race.

LA FRASE

Aquesta és la prova esportiva més important que es fa al nostre municipi
Lluís Puig
ALCALDE DE PALAMÓS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)