Ciclisme

Sky deixarà de pedalar

Ciclisme. L’equip de Froome, Thomas i De la Cruz haurà de trobar un nou patrocinador durant el 2019 per no veure perillar el seu futur

La icònica cadena britànica Sky –propietat de 21st Century Fox–posarà punt final al seu patrocini en el món del ciclisme a finals del 2019, segons va confirmar ahir l’equip que porta el seu nom. Això obligarà la formació de Chris Froome i Geraint Thomas a buscar un nou patrocinador per poder mantenir l’estructura que ha dominat el ciclisme mundial, sobretot el Tour de França, gairebé durant una dècada.

Des que Sky va arribar al ciclisme professional (2010) l’equip que porta el seu nom ha guanyat sis cops el Tour de França amb Froome (4), Thomas i Bradley Wiggins. Tot i la marxa de Sky, el mànager de l’equip, Dave Brailsford, es manté esperançat en assegurar un nou patrocinador per al 2020 i més enllà. El pressupost de l’equip és superior als 30 milions d’euros.

Geraint Thomas va signar recentment un nou contracte fins a finals del 2021, mentre que el jove prodigi colombià Egan Bernal va signar un acord per cinc anys, fins al 2023. Froome també té contracte amb l’equip el 2020, igual que Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo i Gianni Moscon, entre d’altres. En l’equip també hi ha el sabadellenc David de la Cruz, que l’any passat va signar un contracte per dues temporades.

Els corredors de l’Sky es troben actualment a Mallorca en una estada de pretemporada. Van ser informats de la decisió del patrocinador dimarts a la nit. “Tot i que Sky seguirà el seu propi camí, l’equip manté la possibilitat i l’oportunitat de treballar amb un altre patrocinador. De fet, l’aventura encara continua el 2019, en què viurem un altre any excitant per a nosaltres”, assenyala Brailsford en el seu comunicat.

Polèmiques

Els triomfs de l’equip no han estat exempts d’acusacions de dopatge, relacionades sobretot amb Bradley Wiggins i Chris Froome. Aquest darrer va donar positiu en la Vuelta del 2017 per salbutamol, però no va ser sancionat ni per la UCI ni pel seu equip després de presentar un estudi científic que l’alliberava de responsabilitat.

LA DADA

8
grans voltes.
Són les que ha guanyat l’equip en els últims anys gràcies a Froome, Wiggins i Thomas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)