El Barça va per feina

L’equip blaugrana imposa el seu elevat ritme de joc a l’Ademar en un partit marcat pel duel entre Gonzalo i Biosca a les porteries

El conjunt de Pascual lluitarà avui contra el Bidasoa per conquerir la 14a copa Asobal

barça lassa 28 ademar 21

BARÇA LASSA:Gonzalo; Tomàs (4), Entrerríos (2), Ariño (5), N’Guessan (1), Dolenec (2), Fàbregas (3) –set inicial–; Mortensen, Sorhaindo (1), Syprzak (1), Petrus, Mem (2), Duarte (5) i Pálmarsson (2).ABANCA ADEMAR DE LLEÓ:Biosca; Simonet (1), Matías, J. Fernández, G. Pérez, Mosic (1), Pesic (7) –set inicial–; López (1), Juanín (3, 2 p.), Matías, R. Pérez, González, Ligetvári (4), D. Fernández (2), Slavic i Acacio (1).PARCIALS:3-1, 7-2, 9-5, 12-6, 14-8, 15-10; 17-12, 18-13, 20-15, 24-18, 25-20 i 28-21.ÀRBITRES:Raluy i Sabroso. Exclusions: Petrus (32’ i 40’), per part del Barça, i D. Fernández (27’), per part de l’Ademar.PÚBLIC:Partit jugat al pavelló Barris Nord de Lleida.COMENTARI:Aleix Gómez, afectat per un procés víric, va ser el jugador descartat per part de Xavi Pascual.

El Barça Lassa va anar per feina contra l’Ademar i avui contra el Bidasoa Irun (19 h per Esport3) estarà en disposició de lluitar per la seva catorzena copa Asobal, la vuitena de consecutiva. L’equip blaugrana va explotar l’altíssim ritme de joc que ha exhibit en aquest tram inicial de la temporada i si no va aconseguir un resultat més contundent va ser per les bones intervencions del porter barceloní Nacho Biosca, que pràcticament va igualar els magnífics registres de Gonzalo Pérez de Vargas –va acabar la primera part amb més del 50% d’aturades– sota els pals.

L’Ademar sabia la teoria, però inicialment no la va saber portar a la pràctica. En un tres i no res, el Barça li va infringir un parcial de 5-1 a còpia de contraatacs, amb Víctor Tomàs com a principal estilet. Rafa Guijosa va demanar temps mort per parar el primer cop. L’equip blaugrana, però, es va mostrar molt sòlid en defensa i efectiu en atac. Les aturades de Gonzalo i l’aparició de Gilberto Duarte, amb tres gols gairebé consecutius, van donar un altre impuls al resultat i el conjunt de Xavi Pascual va ampliar l’escletxa fins als 7 gols (14-7). El conjunt lleonès va agafar aire amb un parcial de 0-3 i Jure Dolenec va tancar el primer acte amb una altra transició a tota velocitat (15-10).

La consigna era clara i el Barça va obrir la segona part amb la mateixa intensitat. Aitor Ariño, des de l’extrem, i Ludovic Fàbregas, culminant una magnífica assistència de Raúl Entrerríos, van fer el primer cop (17-10). Però l’Ademar no estava disposat a fer de comparsa. Biosca va aturar el primer penal a un engripat Casper Mortensen. I el pivot serbi Zivan Pesic va mostrar la seva habilitat des de la segona línia (17-12). Va ser la tònica de la segona meitat, en què les diferències van oscil·lar entre els 4 i els 7 gols. El Barça va marcar la pauta, però l’Ademar es va mantenir viu gràcies a les intervencions de Biosca, que va aturar un segon penal a Mortensen, i un gairebé infal·lible Pesic, que es va convertir en el màxim golejador del partit amb 7 dianes. L’hongarès Patrick Litgévari també va deixar anar el braç en el tram final, però el Barça, amb Ariño i Duarte brillant tant en defensa com en atac, no es va inquietar i va segellar la victòria amb solvència.

LES REACCIONS

Gonzalo ha estat extraordinari, però Biosca també ho ha estat a la seva porteria