Handbol

Els col·leccionistes

Handbol. Amb la copa Asobal de Lleida, Tomàs ja acumula 60 títols amb el Barça, i els altres capitans, Entrerríos i Sorhaindo, ja n’han guanyat 42 des de la seva arribada el 2010

Quan es repassi l’etapa triomfal de Xavi Pascual a la banqueta del Barça segur que hi ha tres jugadors que hi tindran un paper destacat. Els tres capitans, amb Víctor Tomàs (Barcelona, 1985) al capdavant, Raúl Entrerríos (Gijón, 1981) i Cedric Sorhaindo (Trinité, 1984) són tres puntals en la bona sintonia de l’equip que demostra la seva capacitat competitiva temporada rere temporada. L’extrem barceloní va aixecar diumenge al pavelló Barris Nord de Lleida la seva novena copa Asobal, la vuitena consecutiva. Tomàs ja fa temps que es va col·locar en el segon lloc del rànquing de títols de jugadors del Barça d’handbol i amb el triomf en la copa Asobal ha arrodonit la xifra fins als 60. Davant seu només queda el gran David Barrufet, l’actual mànager esportiu de la secció, que en va assolir 71 en l’etapa del dream team. Per tant, ja han quedat darrere de Tomàs Xavier O’Callaghan (54), Enric Masip (53) i Iñaki Urdangarín (52), tres referents més de l’època daurada amb Valero Rivera a la banqueta.

Entrerríos i Sorhaindo van aterrar al Palau de bracet, el juliol de 2010, i des d’aleshores van anar guanyant galons en els esquemes de joc de Pascual. Com Tomàs, a Lleida van segellar la seva vuitena copa Asobal consecutiva i ja poden lluir fins a 42 títols en el seu palmarès com a blaugrana. Una xifra que pot tenir molt més recorregut perquè els tres capitans tenen contracte fins al juny del 2020.

La competència

Tot i el pes de Tomàs, Entrerríos i Sorhaindo dins i fora la pista, és obvi que cap dels tres gaudeix de tants minuts de joc com altres temporades. L’amplitud de la plantilla actual i un sistema de joc de vertigen obliga a rotacions contínues i a una gestió acurada del repartiment de minuts. La irrupció d’Aleix Gómez, el moment dolç d’Aron Pálmarsson i el potencial de Ludovic Fàbregas són tota una garantia i habitualment juguen en les mateixes posicions que els tres capitans. En certa manera, Tomàs, Entrerríos i Sorhaindo són també responsables del bon encaix i la progressió de tots tres jugadors en la plantilla.

Per Xavi Pascual, els tres capitans continuen sent tres baluards i no creu que hagin perdut pes a l’equip. “No crec que tinguin menys protagonisme. Són fonamentals com també ho eren en el seu moment Dani Sarmiento i Jesper Noddesbo, amb els quals compartien protagonisme. Hi ha una cosa que és llei de vida, ens fem grans i és important que jugadors que per nosaltres son fonamentals com ho són ells ens puguin rendir sempre al màxim nivell. Pretendre que un jugador rendeixi durant tot l’any sempre durant tots els minuts és estúpid, i si a sobre aquests jugadors van acumulant anys encara és més estúpid, i els primers que en són conscients són ells”, etziba. En tot cas, l’entrenador blaugrana considera que el repartiment dels minuts de joc és una qüestió menor. “Això és un equip i en un equip es parla de si es guanya o no es guanya, no dels minuts que juga un o l’altre. Aquí la qüestió important és que puguem guanyar el partit independentment de qui jugui. Un dia surt un 7 inicial i l’endemà en pot sortir un altre, perquè crec que tots els jugadors estan preparats per jugar. Jo no miro això, miro que en el partit següent pugui tenir tots els jugadors al màxim de la seva capacitat disponible perquè puguem rendir”, sentencia.

Independentment de qui tingui més o menys protagonisme, el Barça ha arribat a finals d’any pletòric, tot i que Pascual no considera que hagi arribat al seu sostre. “Crec que podem anar a millor, no crec que l’equip hagi arribat al seu màxim nivell. No vull conformar-me que aquest equip jugui només així. En vull més, crec que podem donar més i donarem més.” Més clar, l’aigua.

LA DADA

Els tres jugadors poden ampliar el palmarès, perquè tenen contracte fins al 2020
Jugadors amb més títols
David Barrufet 71
Víctor Tomàs 60
Xavier O’Callaghan 54
Enric Masip 53
Iñaki Urdangarín 52
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)