Més esport

Marina Garcia: “Havia de confiar en el treball fet”

Natació. La nedadora del CN Sabadell ha estat capaç de ser finalista al mundial de Hangzhou tot i haver passat per l’hospital poc abans de l’inici de la competició

Marina Garcia fa un balanç positiu del mundial de piscina curta que diumenge va tancar-se a Hangzhou (Xina). I és que l’accés a la final dels 200 m braça –va ser vuitena i va fer millor marca personal (2:20.33)– compensa l’ensurt que va viure dies abans que s’inicies el campionat, quan en un àpat es va empassar accidentalment un os de pollastre i va caldre que fos intervenguda per via endoscòpica per tal de retirar-li aquest fragment del terç superior de l’esòfag. “Va ser una intervenció ràpida i sense problemes. Després d’un dia a l’hospital tot es va solucionar”, comentava ahir la nedadora del CN Sabadell una vegada completat el viatge de retorn a casa. Donava aquest episodi per tancat i, en tot cas, a l’hora de parlar-ne en feia una lectura constructiva: “Són situacions que pot patir qualsevol i cal saber encarar-les. Aquesta n’és una altra que t’ajuda a ser més forta i a creure en el treball que fas.”

En aquest sentit, el principal inconvenient de la intervenció va ser el fet d’haver estat uns dies de repòs fora de l’aigua amb el campionat a punt de començar. “El fet de deixar d’entrenar-te algun dia afecta la preparació, però havia de confiar en el treball acumulat en els últims mesos. Vaig arribar al diumenge amb bones sensacions per nedar els 200 m braça, que era la prova que més havia preparat”, explica Garcia. Per tal d’estar en les millors condicions, va consensuar amb els responsables tècnics de la federació espanyola de natació (RFEN) presents a Hangzhou renunciar a nedar dissabte els 200 m estils. Calia reservar forces i la jugada va sortir bé. “També tenia la mínima [en els 200 m estils], però era una prova secundària i en aquell moment havia d’estalviar energies i enfocar mentalment la competició de diumenge amb l’intenció d’estar entre les vuit primeres.”

Però després de com s’havien alterat els plans, com afrontava la prova dels 200 m braça? La nedadora del CN Sabadell admet que ho va fer “amb una mica d’incògnita”. “Preferia contenir les expectatives per la situació viscuda, però sabia que ho donaria tot per estar a la final. El matí d’eliminatòries va ser una mica estrany, amb unes sèries força ràpides i unes altres de lentes, però vaig tenir sort d’acabar com a vuitena classificada.” Un cop a la final, la va aprofitar al màxim, com ho demostra el fet de registrar la seva millor marca personal. En la cursa també hi participava una altra catalana, Jessica Vall (CN Sant Andreu), que també va brillar en acabar cinquena.

“Faig un balanç positiu del mundial. Estic contenta de com ha anat a pesar de les circumstàncies inicials. Estar en una final, entre les vuit primeres del món tot i que la piscina curta no és el meu fort demostra que segueixo progressant i es un bon senyal de cara a la propera temporada”, conclou Garcia, que ja enfoca la preparació per a la gran cita del 2019: El campionat del món de Gwangju (Corea del Sud).

Faig un balanç positiu del mundial. Estic contenta de com ha anat tot i les circumstàncies inicials
Marina Garcia
NEDADORA DEL CN SABADELL
Va ser una intervenció ràpida i sense problemes. Després d’un dia a l’hospital tot es va solucionar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)