Natació

Quan mana la tradició

Natació. Guillem Pujol i Judith Navarro aspiren a revalidar els seus triomfs en la 109a edició de la copa Nadal, al port de Barcelona

Guillem Pujol i Judith Navarro, tots dos a les files del CN Mataró, defensen avui la victòria de la copa Nadal, una de les proves més nostrades del calendari esportiu del país en aquestes dates tan assenyades. Ja són 108 les edicions –avui serà la 109– que ha organitzat el CN Barcelona al port de la capital catalana. La tradició, per tant, és més que centenària, tal com queda reflectit en el pòster, amb una fotografia d’un nedador guarnit amb un banyador de principis del segle passat i una llista de paraules que evoquen les dates nadalenques, com ara escudella, neules, torrons, pessebres, cagatió i carn d’olla.

La principal novetat d’aquesta edició és la recuperació de la sortida i l’arribada al Portal de la Pau. El recorregut total de la prova serà de 200 metres, 100 m fins a la boia i 100 m més de tornada al punt d’origen. La inscripció s’ha incrementat notablement respecte a l’any passat, s’ha passat de 300 a 425, repartits entre les cinc sèries, des dels més petits fins als més veterans, que formen el programa de la jornada. La temperatura de l’aigua del port de Barcelona oscil·larà entre els 13ºC i els 15ºC.

Els favorits

Els vencedors de la prova absoluta tindran un premi en metàl·lic de 500 euros. El blanenc Guillem Pujol aspira a la cinquena victòria consecutiva després d’haver contribuït aquest cap de setmana a un meritori sisè lloc del seu club, el CN Mataró, en la divisió d’honor de la copa d’Espanya a Gijón. La barcelonina Judit Navarro buscarà el seu tercer triomf.

Els participants més il·lustres

Si la copa Nadal és considera “la clàssica entre les clàssiques”, els nedadors més il·lustres són Ramon Tressens, el participant de més edat, amb 87 anys, i Jordi Casas, amb 66 proves disputades a l’esquena. També destaquen Carles Enric Moné, amb 61 participacions, i Eduardo Arruga, amb 50.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)