Més esport

El ‘Wild Oats XI’ es revenja i guanya la Sydney-Hobart

Vela. El vaixell australià patronejat per Mark Richards aconsegueix la seva novena victòria en la cursa amb la participació del tripulant català Joan Vila

El supermaxi australià RP100 Wild Oats XI, comandat per Mark Richards i amb el navegant català Joan Vila en la tripulació, es va imposar en la 74a edició de la Rolex Sydney Hobart en creuar la línia de meta en la Castray Esplanade de Hobart (Tasmània) amb un temps d’un dia, 19 hores, 7 minuts i 21 segons en les 628 milles (1.164 km) del recorregut. Va ser la novena victòria del Wild Oats XI en la cursa i la petita revenja de Richards i el seu equip sobre el Comanche de Jim Cooney, tercer i que va liderar la regata durant moltes milles. El Comanche li va arrabassar el triomf l’any passat i el rècord que havia aconseguit quan va fer una protesta contra ell per una maniobra irregular a la sortida i que va acabar amb una sanció d’una hora per al Wild Oats XI, desposseint-lo del triomf i el rècord aconseguit.

La pugna mantinguda entre els quatre supermaxis supervivents dels cinc que van participar en aquesta edició va ser espectacular i només 22 minuts els van separar després de gairebé 44 hores de navegació.

I, novament, el barceloní Joan Vila va ser un element clau amb la seva experiència. Amb el Comanche dominant en la major part del recorregut. Encara que mai va perdre la seva estela, el Wild Oats XI va navegar més a l’est que els seus rivals en el descens per la costa sud-est de Tasmània i això li va permetre celebrar el triomf. El Black Jack de Peter Harburg va acabar en segona posició, amb poc més d’un minut sobre el vencedor de l’edició passada i posseïdor del rècord de la cursa. L’Infotrack de Christian Beck, amb el català Guillermo Altadill a la tripulació, va ocupar la quarta posició, a només 14 minuts del Comanche, una altra mostra que constata que la regata va ser apassionant.

Un navegant amb molt de prestigi

Joan Vila (Barcelona, 1961) és un experimentat navegant català que ha participat vuit vegades en la copa Amèrica i l’ha guanyat en tres ocasions: el 2003 i el 2007 amb el vaixell suís ‘Alinghi’ i el 2013 amb l’‘Oracle’ nord-americà.

Ha obtingut el seu segon triomf en la Sydney-Hobart, competició que ja va guanyar el 2014 formant part també del ‘Wild Oats XI’. També ha guanyat en dues ocasions (2001-2002 i 2017-2018) la Volvo Ocean Race, la volta al món per etapes, prova en què ha participat cinc vegades. Llicenciat en enginyeria civil, Vila és considerat un dels millors navegants del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)