Rugbi

De la felicitat a la resignació

Rugbi. La USAP ha perdut els 13 partits de la primera volta del Top 14 francès en la temporada del seu retorn. El club assumeix que perdran la màxima categoria i ja està pensant en el futur

Tretze derrotes en els tretze partits de la primera volta del Top 14 francès i només quatre punts per les bonificacions defensives és el bagatge de la USAP Perpinyà en la temporada del retorn a la màxima lliga de França. La felicitat per l’ascens aconseguit la campanya passada després d’estar quatre anys en la segona categoria (Pro D2) ha anat minvant a poc a poc degut als mals resultats i el club nord-català està resignat i ha assumit que perdran la categoria, i ja s’està pensant en el futur.

El president de la USAP, François Rivière, va explicar fa uns dies en una entrevista al diari L’Équipe que la seva resposta als mals resultats és mantenir la calma i tirar endavant el seu projecte esportiu. Rivière està segur que si estan centrats en la feina i es posen els mitjans econòmics se n’acabaran sortint, tot i que aquest any es torni a perdre la màxima categoria: “Si al final baixem, la dificultat, la meva en particular, serà tenir un pressupost per estar en la part alta de la Pro D2.” Una mostra de la confiança en el treball que s’està fent en l’aspecte esportiu és que el mes passat, concretament a principi de desembre, es va renovar els tècnics i bona part dels principals jugadors de l’equip.

El director esportiu de la USAP, Christian Lanta, va explicar al diari francès: “Ens trobem en un moment de construcció i pot ser un llarg viatge de tornada. Si baixem no s’atura res, al contrari.” Esportivament, Lanta va comentar que aposten per aquesta generació de jugadors i que, si baixen, volen “enfortir l’equip amb dos o tres jugadors de gran qualitat”. El director esportiu va comentar que encara hi ha esperança de mantenir-se, però que les possibilitats són molt reduïdes. La USAP és el cuer, està a tretze punts de la plaça de la promoció de descens i a quinze del primer lloc de salvació. En aquesta temporada del retorn la USAP també va decidir disputar la competició europea de la Challenge, en què ha jugat quatre partits, amb tres derrotes i un sol empat, al camp del Bordeus (25-25). En vista de com ha anat fins ara la temporada, va ser un error intentar compaginar dues competicions tan exigents.

En el Top 14 la USAP ha perdut els tretze partits disputats, però en quatre ho ha fet per cinc o menys punts –un assaig–, que li han donat els quatre punts de bonificació defensiva que suma. En altres tres partits la derrota ha estat entre els sis i els deu punts de marge i en un altre, d’onze punts. Les derrotes més àmplies han estat les dues en què ha perdut per més de trenta punts. En la primera jornada va caure a casa per 15-46 contra l’Stade Français i en la dotzena, al camp del Racing per 36 punts de diferència (64-28). La USAP inicia avui la segona volta del Top 14 visitant el camp de l’Stade Français, que és el setè classificat (14.30 h).

La nostra resposta als resultats és mantenir la calma i desenvolupar el nostre projecte esportiu. Estem treballant pel futur
Quan ens centrem i es posen els mitjans econòmics per triomfar, tard o d’hora funciona
François Rivière
PRESIDENT DE LA USAP
L’esperança encara hi és, però les nostres possibilitats de mantenir-nos són més reduïdes
Christian Lanta
DIRECTOR ESPORTIU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)