Handbol

Handbol

Arribar i moldre

El jugador, el més jove de la selecció espanyola, ha demostrat ja en els partits de preparació que és determinant en l’esquema de Jordi Ribera

L’extrem sabadellenc, el més jove de la selecció espanyola, arriba al mundial pletòric

Aleix Gómez (1997, Sabadell) va debutar amb la selecció espanyola l’octubre del 2017 a Magdeburg però l’hora de la veritat, un gran campionat, li arriba aquesta setmana al mundial, també a Alemanya. Tot i que és el jugador més jove i inexpert de l’equip el seu protagonisme serà determinant. De fet, va ser el millor en els partits més complicats que va jugar l’equip de Jordi Ribera el cap de setmana en el torneig de Palència contra Polònia (6 gols) i Bielorússia (7). Després d’un 2018 pletòric amb el Barça Lassa, l’extrem blaugrana va desbancar en la convocatòria David Balaguer (Nantes), un dels millors jugadors de la Champions en la seva posició i ara té la missió de competir o compartir, segons es miri, amb Ferran Solé (Tolosa) en l’extrem dret. Solé va ser nomenat el millor jugador en aquesta posició en l’europeu de Croàcia de fa un any, que va acabar amb el títol de la selecció espanyola.

Gómez hauria de començar el mundial com a suplent de luxe, però aquesta etapa ja l’ha cremat ràpid també en el FC Barcelona, on s’ha guanyat pràcticament el mateix rol que el capità, Víctor Tomàs, assumint cada vegada més protagonisme, fins i tot en partits decisius a la Champions. El més malparat de la seva eclosió ha estat l’internacional francès Yanis Lenne, fitxat pel Barça fins a la temporada 2020/21 però que ha estat cedit per falta de minuts.

Jordi Ribera no ha estalviat mai elogis per a Gómez i ara tampoc li estalvia minuts pel que s’ha vist en els partits de preparació. Després de la victòria de diumenge contra Polònia i de rebre el premi al màxim golejador, el català va tenir clar quin és el motiu de la seva fulgurant entrada en la selecció absoluta: “Jugo bé per la confiança que em donen els meus companys i els tècnics.” Fins i tot s’ha convertit ja, sense Valero Rivera, en un dels llançadors de penals de l’equip.

Els extrems són per a l’equip espanyol pràcticament la principal arma ofensiva. Sense grans llançadors de nou metres, tots els jugadors lluiten en defensa per recuperar qualsevol pilota i enviar-la cap endavant perquè apareguin Gómez, Solé, el també blaugrana Ariño i Ángel Fernández com esperitats per llançar-se contra la porteria rival. En aquest joc també és clau l’aportació d’Adrià Figueras, un dels pivots més ràpids jugant precisament al contraatac.

Doblet júnior
Aleix Gómez, que fins al 2009 es va formar en l’OAR Gràcia, ja ha conquerit els dos grans títols internacionals en al categoria júnior. El 2016 va ser campió d’Europa i el 2017, campió del món, sent escollit el millor extrem dret del campionat.
17
Títols.
Són els que suma en el Barça des de la seva arribada en el primer equip: tres lligues Asobal, quatre copes Asobal, quatre supercopes de Cataluya, tres copes del rei, dues supercopes d’Espanya i un mundial de clubs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)