Ciclisme

Catalunya tindrà el seu primer equip internacional

Ciclisme. El Massi-Tactic neix de la mà del CC Baix Ter amb onze corredores i amb un ampli calendari que inclou proves UCI

Bones notícies per al ciclisme i l’esport femení en general a Catalunya. El ciclisme català comptarà aquest 2019 per primera vegada amb un equip a la categoria l’UCI Women’s Team, el Massi-Tactic, que s’ha presentat aquesta tard. El projecte, amb seu a Torroella de Montgrí, és fruit del treball de fa anys del CC Baix Ter i del seu promotor i president, Sergi Güell, que ha aconseguit el suport de les marques Massi –material–i Tàctic –roba– per endegar aquesta petita revolució a Catalunya. L’equip competirà en la mateixa categoria que el Movistar, el conjunt de referència ara en el ciclisme espanyol.

El nou Massi Tactic debutarà oficialment a la volta al País Valencià (8-10 de febrer) i aspira a ser convidada a les dues grans proves del calendari espanyol, l’Emakumeen Euskal Bira i la Madrid Challenge, organitzada per la Vuelta. A Catalunya l’equip es deixarà veure en totes les proves de la copa catalana. El calendari inclou altres cites del calendari internacional com la volta a Burgos i la clàssica Sant Sebastià. La Unió Ciclista Internacional intenta promoure el ciclisme femení professional amb mesures encaminades a afavorir les ciclistes professionals, com l’establiment d’un salari mínim o el reconeixement de les baixes per paternitat.

Joventut i experiència

L’equip estarà format per un bloc de ciclistes d’entre 18 i 34 anys amb la presència de les catalanes Elisabet Escursell (Terrassa), Cristina Aznar (Vila-seca), Noemí Ferré (Barcelona), Mireia Beinto (Tarragona) i Marina Isan (Lleida). Benito i Isan són les úniques ciclistes que estaven vinculades al Catema-Baix Ter la temporada passada. La direcció esportiva estarà encapçalada per l’exprofessional José Pedrero i per Àngel González.

Tot i la creació de l’equip UCI, el club empordanès seguirà apostant pel creixement del planter i comptarà amb un segon equip amateur que participarà en proves territorials. Dins l’estructura actual, el Baix Ter compta amb un centenar de corredors i corredores.

Belén López 34 anys
Onze cops campiona d’Espanya de pista; cinc participacions en mundials.
Sofía Barriguete 18 anys
Campiona d’Espanya de velocitat per equips.
Nekana Gómez 19 anys
21 medalles en campionats d’Espanya de categories de base.
Teresa Ripoll 21 anys
Internacional juvenil i campiona del País Valencià.
Elisabet Escursell 22 anys
Campiona d’Espanya juvenil. Internacional juvenil.
Elisabet Llabrés 21 anys
Sisena en la copa d’Espanya sub-23.
Cristina Aznar 28 anys
Victòria a la Burggener Strassenpreis (Alemanya).
Sandra Moral 27 anys
Vencedora de la copa Galícia
Naomí Ferré 27 anys
Campiona de Catalunya de contrarellotge.
Mireia Benito 22 anys
8a a la Vuelta a Espanya sub-23. Campiona de Catalunya en ruta.
Marina Isan 24 anys
Excorredora del Catema-Baix Ter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)