Sobrevolant l’Olympiahalle

Mundial. L’equip espanyol, amb defensa i contraatac, desballesta l’estratègia de Macedònia i s’assegura dos punts amb vista a la segona fase

MACEDÒNIA 21 ESPANYA 32

MACEDÒNIA:Mitrevski; Georgievski (-), Stoilov (-), Markoski, Taleski, Kuzmanovski (4), Manaskov (3) –equip inicial–; Ristovski (p.s.), K. Lazarov (5, 1 p.), Churlevski, Tankoski (1), F. Lazarov (1), Krstevski (1), Popovski, Peshevski (6) i Serafimov.ESPANYA:Gonzalo (2); Solé (1 p.), A. Duixebàev (2), Entrerríos (5), Cañellas (2), Fernández (1), Aginagalde (3) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Gurbindo (1), Sarmiento (2), Viran, Aleix (6, 1 p.), Ariño (3), Guardiola, Figueras i D. Duixebàev (4).PARCIALS:2-1, 5-3, 6-5, 8-8, 10-10, 12-13; 13-20, 14-20, 16-23, 19-25, 20-29 i 21-32.ÀRBITRES:Brunner i Salah. Exclusions: Kuzmanovski, Manaskov, Stoilov i Popovski, per part de Macedònia; i Fernández, i Guardiola, per part d’Espanya.PÚBLIC:Uns 10.000 espectadors a l’Olympiahalle de Munic.

Tres minuts de frenesí després de la represa a l’Olympiahalle de Munic van capgirar de dalt a baix el guió del partit entre Macedònia i Espanya. Després d’una primera part equilibrada (12-13), la resistència balcànica es va desfer com un terròs de sucre amb tres recuperacions de l’equip espanyol, els contraatacs i gols a porteria buida. El segon gol de Gonzalo Pérez de Vargas, que va completar una actuació estel·lar amb 18 aturades i un 47% d’encert, van culminar un parcial de 0-5 en 3 minuts (12-18). Els plans de Raúl González se n’anaven en orris i Macedònia, amb Kiril Lazarov a la banqueta, va començar a pensar en el partit d’avui contra Islàndia. El triomf d’ahir assegura dos punts al conjunt espanyol en la segona fase del campionat, que podrien ser quatre si avui és capaç de superar Croàcia (20.30 h) en l’últim partit de la ronda preliminar.

El conjunt espanyol coneixia la tàctica del rival, però tot i així no va poder evitar que l’equip macedoni colpegés primer. Els de Ribera van començar amb certa precipitació, mentre que Macedònia, amb Kiril Lazarov al quadre de comandaments, jugava amb certa comoditat els atacs amb set jugadors. Assistint els pivots o els extrems, o amb les seves clàssiques fuetades, l’exblaugrana va liderar el primer parcial balcànic (6-3). Nikola Mitrevski, amb onze aturades a la primera meitat, també facilitava el domini de l’equip de Raúl González. El conjunt espanyol va reaccionar a partir de la defensa. Gonzalo va començar a aturar i, fins i tot, va marcar a porteria buida el gol que col·locava Espanya per primer cop amb avantatge (7-8). El partit va entrar en una fase d’intercanvi de cops, que es va resoldre amb un gol de Sarmiento a l’últim instant (12-13).

En la segona part, el partit es va girar com un mitjó. L’equip de Ribera, amb defensa i contraatac en el seu manuel de joc, va oferir la seva millor versió i ja no va tenir problemes per assegurar-se la quarta victòria en el campionat. Gonzalo va ser escollit el jugador més valuós en un partit en què Aleix Gómez (6) i Raúl Entrerríos van destacar en l’aportació ofensiva.

DESTACAT

Gonzalo, amb dos gols i 18 aturades (47% d’encert) va ser el jugador més valuós del partit

LA PRÈVIA

Espanya es juga avui el lideratge de grup contra la Croàcia de Duvnjak i Cindric

Suècia, líder a Herning

En el grup D, Suècia va refermar el seu lideratge amb un ajustat triomf contra el Qatar (22-23). L’empat d’Hongria amb Egipte (30-30) classifica el conjunt magiar i obre la porta de la segona fase a l’equip de David Davis si avui és capaç de vèncer Angola, independentment del que facin l’Argentina i Qatar.