Esports de muntanya

Cap d’any a Rocacorba

Curses de muntanya. Tret de sortida al 2019, amb més de vuit-cents participants a Canet d’Adri en una cita que ja és un referent al calendari per a corredors de tots els nivells

La vuitena edició del Trail Rocacorba és aquest diumenge el primer gran esdeveniment del 2019, amb més de vuit-cents participants en la cita de referència tant per als corredors elit com els actuals campions de la copa del món d’Skyrunning, Pere Aurell, o de l’estatal, Mònica Vives. La prova és a Canet d’Adri, amb les distàncies Express, Trail i Marathon.

La distància més llarga presentas 38 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu, amb sortida a les 8h i amb competició individual i per equips. Gerard Morales (BUFF Pro Team), amb tres triomfs a Rocacorba en el seu palmarès, corre amb Lluís Ruiz (Minimalist Runners). Roberto Sancho (AE Matxacuca) i Aleix Bautista (AE Matxacuca) seran la referència en la modalitat col·lectiva. Mònica Vives (HG AML Team) i Javi Gallardo (HG AML Team) o el vencedor individual el 2018 Joui Mouj (el Vendrell) amb la brasilera Manu Vilaseca (BUFF Pro Team) centren també l’atenció en la prèvia. Paula Cabrerizo (Ekuon) i Xavi Llamas (HG AML Team) són els favorits en la modalitat individual.

La següent sortida (9h) serà la cursa Express, amb 20 quilòmetres i 900 metres. Pere Aurell (Merrell) tindrà la competència de Ruben Hernandez, Robeto García (HG AML Team) o Arnau Aranda (Inverse Team). En la categoria femenina destaca Anna Comet (Dynafit - The Elements) que afronta el seu primer gran repte competitiu després de la seva maternitat.

La distància Trail serà la darrera en entrar en acció (10h) amb 30 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu per bona part del traçat Marathon. la vencedora de la Express fa un any, Mireia Pons (Inverse Team) fa aquesta distància. també debuta Marcel Zamora (BUFF), en la seva segona temporada en curses de muntanya després de deixar la pràctica professional del triatló de llarga distància –5 victòries a l’Ironman de Niça i 6 a Enbruman–. El seu germà Pau Zamora (BUFF), Marc Carós (Fanatik) o Abel Rey (Team Biomecànica) completen els noms propis a seguir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)