Natació

Marina Garcia venç Jessica Vall en els 200 m braça

Natació. Mireia Belmonte torna a la competició després de tres mesos, amb el tercer lloc dels 1.500 m lliure en el campionat de Catalunya Open

Les principals figures de la natació catalana i estatal ja es van deixar veure en la primera jornada de finals del campionat de Catalunya Open que s’està disputant a les instal·lacions del CN Terrassa. La prova estel·lar de la matinal van ser els 200 m braça femení, en què Marina Garcia (CN Sabadell) va aconseguir la victòria al davant de la gran dominadora d’aquesta prova en l’àmbit català i estatal, Jessica Vall (CN Sant Andreu). Marina Garcia va aconseguir guanyar la medalla d’or amb un registre de 2:27.81, mentre que Jessica Vall va fer una marca de 2:18.04.

També va ser una fita destacada el retorn a la competició de Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta), que no competia des de la copa del món de Budapest de l’octubre de l’any passat. La badalonina va ser tercera en els 1.500 m lliure, amb 17:00.47, al darrere de l’australiana Madeleine Gough (Aquatic) i la madrilenya Jimena Pérez (Gredos). Mireia Belmonte també té previst disputar els 400 m i els 800 m lliure, i tancarà la seva reaparició amb els 3.000 m lliure del català de fons indoor.

La castellonenca del CN Sant Andreu, Lidón Muñoz, va començar amb força la competició i va guanyar dues medalles d’or individuals i una de relleus en aquesta primera jornada de finals. Lidón Muñoz va ser primera en els 200 m lliure, amb 2:00.64, al davant d’una sorprenent Marina Garcia que es va situar en la segona posició amb 2:03.07. Sense pràcticament temps per descansar, la castellonenca va disputar i guanyar els 50 m papallona amb un registre de 28.22, i poc després, formant part de l’equip del CN Sant Andreu, va guanyar la tercera medalla d’or de la matinal en els 4x100 m lliure amb 3:49.48.

En aquesta matinal de finals també van aconseguir la victòria África Zamorano (CN Sant Andreu) en els 100 m esquena; Pol Gil, que competeix amb l’UCAM Fuensanta, en els 1.500 m lliure, i el jove Carles Coll (CN Tàrraco) en els 200 m braça. L’equip d’Israel Swimming Association va guanyar tres proves individuals i el relleu en la categoria masculina.