Tennis

El campió queda eliminat

Tennis. Roger Federer és superat pel jove grec Stefanos Tsitsipas per 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5 i 7-6 (5) en els vuitens de l’obert d’Austràlia. Rafael Nadal es classifica per als quarts amb comoditat

L’actual defensor del títol, el guanyador de les dues últimes edicions, el sis cops campió del primer Grand Slam de l’any, el tercer cap de sèrie de l’obert d’Austràlia, Roger Federer, va ser eliminat en els vuitens de final. El jove grec Stefanos Tsitsipas, de 20 anys, el va superar en quatre sets per 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5 i 7-6 (5) després de tres hores i quaranta-cinc minuts d’una intensa lluita i un partit molt disputat. El suís no va ser capaç de trencar cap vegada el servei del seu rival, i el grec ho va fer un sol cop. Després de guanyar el primer set, Roger Federer va desaprofitar fins a vuit ocasions de trencar el servei del seu rival en el segon i el va acabar perdent. En el tercer va cedir per primer i únic cop el seu servei i també va perdre el set. En el quart la igualtat es va mantenir i en el tie-break el suís es va posar amb un 3-4 a favor, però el grec ho va capgirar i es va emportar la victòria. Stefanos Tsitsipas (14) s’ha classificat per primera vegada per a uns quarts de final d’un Grand Slam. Només havia jugat la temporada passada en l’obert d’Austràlia i havia quedat eliminat en el primer partit.

El proper rival de Stefanos Tsitsipas serà Roberto Bautista. El castellonenc es va classificar per primera vegada en la seva carrera per a uns quarts de final d’un Grand Slam. Roberto Bautista, el 22è favorit, va derrotar el sisè cap de sèrie i finalista en l’última edició, el croat Marin Cilic, en cinc sets per 6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6 i 6-4. El castellonenc va necessitar gairebé quatre hores (3h58) per aconseguir la victòria. De les quatre victòries que ha aconseguit en aquest Grand Slam, aquesta és la tercera en què ha necessitat cinc sets per continuar endavant.

Nadal no cedeix

Rafael Nadal no va tenir cap problema per accedir als quarts de final i va derrotar el txec Tomas Berdych per 6-0, 6-1 i 7-6 (4) en poc més de dues hores de partit. El manacorí, segon cap de sèrie, va aprofitar molt bé els problemes que va tenir el seu rival amb el servei en els dos primers sets, i només en el tercer el txec li va complicar una mica el partit. Rafael Nadal continua sense cedir cap set en els quatre partits que ha disputat, i en cap d’ells ha arribat a les dues hores i mitja de joc. El rival del manacorí en els quarts serà el nord-americà Frances Tiafoe, de 21 anys i 39 del rànquing mundial, que va eliminar el búlgar Grigor Dimitrov (20) en quatre ajustats sets per 7-5, 7-6 (6), 6-7 (1) i 7-5.

HOMES. 4a eliminatòria
(2) R. Nadal - T. Berdych 6-0, 6-1, 7-6
(14) S. Tsitsipas - (3) R. Federer 6-7, 7-6, 7-5, 7-6
(22) R. Bautista - (6) M. Cilic 6-7, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4
F. Tiafoe - (20) G. Dimitrov 7-5, 7-6, 6-7, 7-5
DONES. 4a eliminatòria
D. Collins - (2) A. Kerber 6-0, 6-2
A. Pavliutxenkova - (5) S. Stephens 6-7, 6-3, 6-3
(8) P. Kvitova - A. Anisimova 6-2, 6-1
(15) A. Barty - (30) M. Xaràpova 4-6, 6-1, 6-4
Rod Laver Arena. 9 h 4a eliminatòria
(1) Simona Halep - (16) Serena Williams
(1) Novak Djokovic - (15) Daniil Medvedev
Margaret Court Arena. 8 h
(23) Pablo Carreño - (8) Kei Nishikori

Kerber perd clarament, i Barty manté la il·lusió local

La segona favorita del quadre femení, l’alemanya Angelique Kerber, va dir adeu en els vuitens de final en un partit en què va ser escombrada de la pista per la nord-americana Danielle Collins per 6-2 i 6-0. En menys d’una hora Danielle Collins va accedir als quarts i ara jugarà contra la russa Anastasia Pavliutxenkova, que va eliminar la cinquena cap de sèrie, la nord-americana Sleane Stephens, per 6-7 (3), 6-3 i 6-3. L’australiana Ashleigh Barty (15) manté vives les esperances del públic local que una jugadora australiana guanyi el torneig femení de l’obert d’Austràlia, ja que es va classificar per als quarts de final. L’australiana va saber remuntar davant la russa Maria Xaràpova (30) i guanyar per 4-6, 6-1 i 6-4. La sensació del torneig, la jove nord-americana de 17 anys Amanda Anisimova, es va acomiadar del seu somni, ja que va perdre en els vuitens contra la txeca Petra Kvitova (8), per 6-2 i 6-1. Ashleigh Barty i Petra Kvitova s’enfrontaran en els quarts de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)