Sense carambola per Espanya

Handbol. L’equip de Jordi Ribera goleja el Brasil, però la victòria d’Alemanya per la mínima contra Croàcia (21-22) el deixa sense possibilitats matemàtiques d’accedir a les semifinals del mundial

Espanya 36 brasil 24

ESPANYA:Gonzalo; Solé (6, 1 p.), Gurbindo, Guardiola (3), Viran, Entrerríos (2), Fernández (2) –equip inicial–; Corrales (p.s.), A. Duixebàev (2), Sarmiento (1), Aginagalde (3), Cañellas (5), Aleix (4), Ariño (6), Goñi (2) i Figueras.BRASIL:Tercariol (1); Chiuffa (2), Toledo (1), H. Teixeira, Langaro (4), Borges (1), Pozzer (2) –equip inicial–; Almeida (p.s.), Valadao (1), Petrus (2), V. Teixeira (1), Novais, Ponciano, Nantes (4), Hackbarth (2, 1 p.) y Rodrigues (3).PARCIALS:3-2, 6-3, 10-4, 12-6, 15-10, 19-13; 23-14, 25-15, 27-19, 30-22, 33-24 i 36-24.ÀRBITRES:Pavicevic y Raznatovic. Exclusions: Entrerríos (9’), Viran (12’ i 35’), per part d’Espanya; i Rodrigues (21’ i 49’), per part de Brasil.PÚBLIC:17.200 espectadors al Lanxess Arena.

L’equip espanyol, en el seu partit més complet del campionat, va fer la feina contra Brasil, però la victòria ajustada d’Alemanya contra Croàcia (21-22) en l’últim partit de la jornada el va deixar sense possibilitats matemàtiques d’accedir a les semifinals del mundial. L’equip de Jordi Ribera necessitava un empat per continuar somiant. En tot cas, a partir d’ara se centrarà en assegurar-se una plaça entre els set primers, que dona el bitllet per al torneig preolímpic. El pròxim partit serà demà contra el conjunt germànic (20.30 h), que com França, ja s’ha guanyat la plaça per a les semifinals.

L’equip espanyol va jugar els seus millors minuts del campionat contra el Brasil. Sòlid en defensa, Gonzalo aportant des de la porteria (13 aturades i un 38% d’encert al final del partit) i a còpia de contraatacs, la majoria culminats per l’incombustible Ferran Solé, el conjunt de Ribera va signar un parcial de 10-3 en menys de 15 minuts de joc. El vallesà Joan Cañellas, amb el punt de mira ben afinat, donant continuïtat al joc d’atac i amb bones assistències a la segona línia, també es va afegir a la festa davant un equip sud-americà que semblava notar el cansament del partit contra Croàcia i no podia frenar les ràpides transicions espanyoles. El parcial de la primera meitat (19-13) deixava el partit molt coll avall per a les aspiracions del quadre hispà.

El panorama no va canviar després de la represa. Al contrari, les recuperacions de pilota, les sortides al contraatac dels blaugrana Aitor Ariño i Aleix Gómez, i els llançaments de Cañellas, escollit el jugador més valuós del partit, eixamplaven l’estrip fins als 10 gols (24-14). L’equip brasiler no va tenir en cap moment ni la capacitat tàctica ni física per capgirar el guió i va acabar sucumbint fins una màxima diferència de 12 gols.

En el grup II, Dinamarca continua la seva marxa triomfal i amb la victòria contra l’Egipte de David Davis (20-26) posa un peu i mig en les semifinals. Només en quedaria fora si demà perd per més de 5 gols contra Suècia, i Noruega supera Hongria. L’equip noruec, que ahir es va imposar al conjunt suec (27-30), va presentar la seva candidatura per guanyar-se la segona plaça de semifinalista d’aquest grup.

LES REACCIONS

En defensa hem estat bé 60 minuts, i en atac ens hem adaptat a les diferents alternatives
Jordi Ribera
seleccionador d’espanya
Era important guanyar per una renda àmplia pensant en el preolímpic
Joan Cañellas
lateral de la selecció espanyola
És el primer partit que hem estat bé davant i darrere. Sabíem el que ens hi jugàvem