Tennis

Nadal i Tsitsipas jugaran la semifinal a Austràlia

Tennis. El manacorí continua sense cedir ni un sol set i ha derrotat el nord-americà Tiafoe, mentre que el grec, botxí de Federer, ha superat el castellonenc Bautista en un partit intens

La semifinal de la part de baix del quadre de l’obert d’Austràlia serà la repetició de la darrera final del Barcelona Open Banc Sabadell, encreuament que prestigia encara més el torneig català. El balear Rafa Nadal, campió a Melbourne el 2009 i que passa per un dels millors moment de joc de la seva carrera, i el grec Stefanos Tsitsipas, que amb 20 anys tot just acaba de sortir de l’ou i va ser la revelació de l’ATP 2018, s’enfrontaran per reclamar una plaça en la final de diumenge. A la central barcelonina es va imposar Nadal per 6-2 i 6-1. També es van enfrontar en la final del Masters 1000 de Canadà jugat a Toronto amb triomf del balear per 6-2 i 7-6 (4).

Sense donar mai la impressió d’arribar al seu sostre, Rafa Nadal ha batut Frances Tiafoe, el millor jugador de la nova generació de tennistes nord-americans, per 6-3, 6-4 i 6-2 en una hora i 47 minuts de recital de joc agressiu en què mai no ha cedit el seu servei i ha trencat el del rival quatre vegades. Tsitsipas, per la seva banda, ha tingut força més feina davant del combatiu i agressiu castellonenc Roberto Bautista, però amb un catàleg de recursos inacabable, l’ha acabat tombant per 7-5, 4-6, 6-4 i 7-6 (2) en tres hores i 15 minuts d’alt voltatge. El polivalent Tsisipas, botxí del campió de les dues edicions anteriors Roger Federer, trenca la barrera de vuitens que havia establert l’any passat a Wimbledon.

Malgrat tot, la primera aparició de Bautista en els quarts d’un Grand Slam ha començar de la millor manera possible. Amb punts ben construïts a partir de restades profundes i ben finalitzats amb la seva mortífera dreta invertida, ha trencat el servei de l’hel·lè tot just en el primer joc del partit i ha rubricat el break: 2-0. Però el seu percentatge de primers ha descendit i Tsitsipas, mestre en les restades, l’ha pressionat de valent i ha recuperat l’avantatge (4-4). Cada cop més intens, el grec ha signar el seu segon trencament en el dotzè joc (7-5). Bautista ha reaccionat en el segon set trencant de nou, ha jugat amb més primers i, malgrat que la dreta del grec corria cada cop més, no li ha permès la reacció. Dos trencaments en el tercer acte han catapultar el grec. I el quart i darrer, en el qual tots dos han conservat el seu servei, s’ha resolt en un tie-break en què la nova sensació del tennis mundial ha estat superior i ha acabat infligint la primera derrota del curs a Bautista, que duia un 9/9 i que ha signat, com ell mateix ha reconegut en le roda de premsa posterior, el millor torneig de la seva vida en el qual ha derrotar al britànic Andy Murray, l’australià John Millman, el rus Karen Khatxanov i el croat Marin Cilic. Bautista s’ha acomiadat amb 50 cops guanyadors, però Tsisipas n’ha signat 68 i només ha comès sis errors no forçats més: 38 per 32.

Rafa Nadal, per la seva banda, ha signar el seu 252è triomf en partits de Grand Slam i només el superen Roger Federer i Novak Djokovic.

La sorprenent Collins

La nord-americana de 26 anys Danielle Collins (35a de la WTA) és la gran convidada inesperada de les semifinals femenines. Mai abans havia superat la primera eliminatòria d’un Gran Slam en les seves cinc aparicions anteriors des del 2014 i la seva irrupció és sorprenent. S’ha desfet de la russa de 27 anys Anastasia Pavlyutxenkova (42a) per 2-6, 7-5 i 6-1 i en l’eliminatòria anterior va fer fora l’alemanya Angelique Kerber. Jugarà davant de la txeca Petra Kvitova, bicampiona de Wimbledon que ha frenat l’efervescència de l’australiana Ashleigh Barty per –6-1 i 6-4–, que tenia el seu país mig aturat, però que no ha trobat arguments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)