Tres punts en un dia apàtic

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta s’imposa amb més dificultats de les previstes a un Steaua de Bucarest que manté el resultat obert fins a l’últim quart mitjançant l’ordre defensiu

BARCELONETA 11 STEAUA 8

ATLÈTIC BARCELONETA:M. Linares, Famera, (1), Granados, Munárriz (1), Vrlic, (1), Larumbe (1), P. Linares, Tahull (1), Perrone (3), Mallarach (2), Prieto i Bustos (1),STEAUA BUCAREST:Marius, Gheorghe (2), Marinic (4), Fulea, Chioveanu, Prioteasa (1), Kapotsis (1), Popescu, Cuckovic, Dereviankin, Ghiban, Goanta i Dragusin.PARCIALS:3-2, 4-3, 1-2 i 3-1.ÀRBITRES:Zwart (Holanda) i Matijevic (Croàcia). Van eliminar per tres exclusions Ghiban i Goanta (Steaua).

L’Atlètic Barceloneta va complir la missió d’aprofitar la vista de l’Steaua de Bucarest ahir a la piscina de Sant Sebastià per retrobar-se amb la victòria (11-8) coincidint amb la setena jornada de la fase de grups de la Champions. Segellar els tres punts, que permeten tancar la primera volta de la lligueta com a segon del grup A en solitari, era gairebé obligat després de caure contra el Pro Recco (11-15) i empatar contra el Brescia (8-8) en les dues jornades precedents. Això sí, el conjunt romanès va mostrar més resistència de la prevista tenint en compte la seva trajectòria. I és que tot just suma un triomf –contra l’Estrella Roja– en aquesta fase.

“Ha estat un partit disputat des del principi. L’Steaua ha estat bé en defensa, però hem respost per aconseguir una victòria important”, va comentar Chus Martín, en finalitzar el duel. L’anàlisi del tècnic mariner va ser conseqüent amb l’evolució del duel, que no es va definir fins a l’últim quart gràcies a un parcial de 3-1. Fins llavors el conjunt mariner havia donat mostres de ser superior en diversos aspectes del joc, però li va mancar continuïtat perquè es reflectís més clarament en el marcador. En aquest sentit, també va tenir-hi influència la bona defensa dels romanesos, mentre que en atac van tenir en Jerko Marinic –màxim realitzador del duel amb quatre gols– el seu referent.

El Barceloneta, amb Miguel Linares a la porteria en lloc de l’habitual Dani López Pinedo, va arribar al descans amb només dos gols d’avantatge (7-5), símptoma de la incomoditat que va plantejar el rival dins la piscina. L’Steaua va arribar a situar un perillós 7-7 en el tercer quart i no va ser fins al darrer que el duel es va acabar de decantar mitjançant tres gols consecutius a càrrec de Munárriz, Bustos i Famera. L’avantatge va créixer fins a l’11-7, suficient per evitar patiments en els minuts finals i certificar un triomf encara més valuós després de l’empat del Brescia a la piscina del Ferencvaros (8-8), que permet al Barceloneta quedar sol en el segon lloc del grup.