Waterpolo

Arrenca el repte europeu

Waterpolo. El CN Sant Andreu, el CN Sabadell Astralpool i La Sirena CN Mataró afronten la primera fase de l’Eurolliga femenina amb l’objectiu de guanyar-se l’accés als quarts

La piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu és una de les seus de la primera fase de l’Eurolliga femenina de waterpolo, amb la participació a partir d’avui de tres equips catalans. A banda del conjunt andreuenc, el CN Sabadell Astralpool comença la competició a Kosice (Eslovàquia), mentre que La Sirena CN Mataró es desplaça a Pàdua (Itàlia). Tots tres tenen com a objectiu acabar entre els dos primers classificats del seu respectiu grup per accedir a l’eliminatòria de quarts de final.

“Classificar-nos per als quarts per primer cop és un desig pel qual ja fa un anys que lluitem i ara tenim una altra oportunitat”, apreciava ahir el tècnic del CN Sant Andreu, Javier Aznar. L’equip barceloní debuta aquesta tarda (18.30 h per Esport3) contra el Zuglo Budapest, rival directe en la lluita per obtenir el bitllet per a quarts juntament amb el Kirixi. “Considerem que la millor opció és enfrontar-nos primer al Zuglo. Qui guanyi farà un pas important, però tampoc definitiu. Si es perd el partit, caldrà continuar lluitant en els següents”, va comentar Aznar.

El CN Sabadell Astralpool, que torna a afrontar la competició europea amb la màxima ambició, té com a primer rival el Kosice, l’equip amfitrió del grup B. Un partit que es presenta accessible per a les vigents subcampiones d’Europa, en espera d’enfrontar-se al Dunaújváros hongarès –vigent campió de la supercopa d’Europa– i el Vouliagmeni grec. Completa el grup el Rapallo, que és tercer a l’exigent lliga italiana.

Pel que fa a La Sirena CN Mataró, la seva entrenadora, Marina Zablith, explica que l’equip afronta la cita europea “amb la millor posada a punt possible”. “És un grup molt dur, amb l’Olympiacòs, el Pàdua, que és l’amfitrió, i l’Ugra rus”, detalla Zablith, que es mostra optimista respecte a les expectatives de l’equip mataroní. Per augmentar les possibilitats de passar a quarts, s’ha incorporat a la plantilla la internacional canadenca Joelle Bekhazi. “Amb 31 anys ens aportarà experiència i ens permetrà dosificar més els esforços. Sumarà tant en defensa com en el joc ofensiu”, destaca Zablith. Les mataronines debutaran demà contra l’Olympiacòs.

GRUP A (Piscina Pere Serrat, Barcelona)
dijous
Sant Andreu- Zuglo Budapest 18.30 h
divendres
Sant Andreu - Leiden 18.30 h
dissabte
Sant Andreu - Kirixi 18.30 h
diumenge
Sant Andreu - Mladost 12.30 h
GRUP B (Kosice)
dijous
CN Sabadell - Kosice 19.30 h
divendres
CN Sabadell - Rapallo 10.00 h
CN Sabadell - Dunaújváros 18.00 h
dissabte
CN Sabadell - Vouliagmeni 18.00 h
Grup C (Pàdua)
divendres
CN Mataró - Olympiacòs 20.00 h
dissabte
CN Mataró - Pàdua 19.00 h
diumenge
CN Mataró - Ugra 10:00h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)