Futbol sala

Els penals classifiquen el Barça

Futbol sala. El conjunt blaugrana segella el bitllet per a la final a quatre de la copa del Rei després de superar El Pozo en una tanda maratoniana de 24 llançaments (2-2 i 9-10)

El Barça Lassa s’ha classificat per a la final a quatre de la copa del Rei. I ho ha fet amb una tanda de penals maratoniana en què Juanjo, que havia fet un partit excels, ha estat l’heroi. El porter ha salvat dos match ball d’El Pozo, ha anotat el 12è llançament blaugrana i ha aturat el xut de Fede per decidir l’eliminatòria de quarts de final. El vigent campió segueix viu.

Abans, el duel havia estat molt igualat. El Barça ha sabut defensar-se amb autoritat en els primers vint minuts de partit. Com ha demostrat l’equip d’Andreu Plaza durant el curs, l’equip se sent còmode mentre l’altre domina i demostra maduresa quan el rival pitja l’accelerador. Ho ha fet El Pozo, amb més cor que cap, però qui ha trobat el camí del gol ha estat Ferrão. El pivot brasiler s’ha regirat davant el seu defensor i ha superat Fede amb un xut potent i ajustat (0-1). El Pozo ha seguit posant pressió sobre la sortida de pilota del Barça, no se’n sortia el conjunt blaugrana i Juanjo ha hagut de treure aigua del buc en més d’una ocasió. A la que va ser casa seva durant anys, el porter de Cieza ha fet un primer temps excels. Els murcians s’estavellaven davant el seu compatriota i el Barça penalitzava els seus errors: Sergio Lozano ha fet el 0-2 en un contraatac elèctric en què ha rebut l’ajuda de Ferrão. Els murcians han reclamat un possible gol de Xuxa després d’un servei de banda que els àrbitres han considerat que no havia tocat amb ningú però, El Pozo ha acabat trobant premi per a la insistència. En el darrer sospir del primer temps, Andresito ha transformat en gol l’únic doble penal del duel.

Ha estat una galleda d’aigua freda per al Barça que, quan només s’havien jugat 33 segons de segona part, ha vist com Xuxa empatava. Li ha costat reaccionar al conjunt blaugrana però ho ha acabat fent amb dos xuts al pal de Leo Santana i Sergio Lozano. A partir d’aleshores, el duel ha entrat en una fase de respecte entre els dos conjunts: El Pozo trepitjava més terreny català però sense estirar massa la manta. Només les pilotades verticals buscant Ferrao servien per trobar solucions. De fet, dels peus del pivot brasiler ha sortit la millor ocasió blaugrana però la seva rematada ha topat amb el travesser de la porteria de Fede. El Barça ha estat valent en el darrer minut però el seu atac amb Dyego de porter jugador no ha evitat la pròrroga.

En el temps extra, El Pozo, que havia fet cinc faltes, ha pujat molt la línia de pressió per aconseguir retenir la possessió i evitar les escomeses del Barça. Li ha sortit bé perquè els blaugrana no n’han tingut cap de clara però tampoc han pogut eludir el desenllaç des de la tanda de penals. Aleshores, Juanjo que havia fet un gran duel, s’ha vestit d’heroi per segellar el bitllet del Barça per a la final a quatre de la copa del Rei.