Esquí

El comiat més somniat

Esquí alpí. Lindsey Vonn es retira de la competició amb la medalla de bronze en el descens del mundial d’Are i el millor palmarès de l’esquí femení

“Una última vegada seré a la porta de sortida. Una última vegada sentiré l’adrenalina corrent per les meves venes. Una última vegada... I la recordaré per sempre.” Paraules que Lindsey Vonn escrivia en el seu compte de Twitter la vigília de la seva última cursa com a professional. L’americana de ben segur que recordarà aquest dia. I serà un record dolç, perquè el seu comiat va anar acompanyat de la medalla de bronze en el descens del mundial d’Are, el mateix escenari on el 2007 va aconseguir les seves primeres medalles en un mundial (bronze en el supergegant i el descens). Una bonica manera de tancar el cercle de l’esquiadora amb el millor palmarès de la història: 8 medalles en mundials (2 ors), 3 medalles olímpiques (1 or), 4 copes del món absolutes (82 victòries) i 16 copes del món d’especialitats. Les lesions al genoll, que l’han perseguida els cinc últims anys, han precipitat la seva retirada i han evitat que pugui superar el rècord de victòries absolutes en la copa del món, que continuarà en mans del suec Ingemar Stenmark –present ahir a peu de pista–, amb 86.

Vonn havia assegurat que el seu cor i el seu equip l’animaven a continuar competint, però que el seu cos no estava “en sintonia”. Les reiterades lesions l’han deixada minvada físicament. Ho va notar en el supergegant, en què va tenir una caiguda en la primera part del recorregut. Va quedar masegada, però sense lesions que la privessin de competir ahir en el descens. I no va defraudar. Va fer el millor temps provisional en la seva baixada (1:02.23) i, posteriorment, només va ser superada per l’eslovena Ilkka Stuhec (1:01.74), que va revalidar el títol del mundial de Saint Moritz, i la suïssa Corinne Suter (1:01.97), que ja va ser tercera en el supergegant de dimarts. “No havia estat mai tan nerviosa. Ho he passat molt malament. [...] He intentat equilibrar totes les sensacions que tenia al cap. Em preocupava pressionar massa. He estat contenta que baixessin la sortida de la prova, perquè la part de dalt era difícil. Ha estat més fàcil per a mi i el meu cos”, assenyalava a la meta Vonn.

L’americana ha competit dos cops a Catalunya, sempre a la Molina: el febrer del 2003, en copa d’Europa, i el desembre del 2008, en copa del món.

Descens F
1a Ilka Stuhec (Eslovènia) 1:01.74
2a Corinne Suter (Suïssa) a 0.23
3a Lindsey Vonn (Estats Units) a 0.49
4a Stephanie Venier (Àustria) a 0.53
5a R. Mowinckel (Noruega) a 0.59
6a Nicol Delago (Itàlia) a 0.62
7a R. Siebenhoffer (Àustria) a 0.64
8a Lara Gut (Suïssa) a 0.78
9a N. Schmidhofer (Àustria) a 0.81
9a Tamara Tippler (Àustria) a 0.81
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)