El Barceloneta i el Mediterrani, finalistes de la copa

L’Atlètic Barceloneta i el CE Mediterrani s’enfrontaran demà al migdia en la final de la 33 edició de la copa de waterpolo després d’haver superat les semifinals disputades aquest migdia a les instal·lacions del CN Mataró. L’equip mariner clar favorit per sumar el setè trofeu consecutiu, ha golejat el CN Barcelona Vista per 4-12, mentre que el Mediterrani s’ha imposat a l’equip amfitrió del torneig després d’un intens frec a frec que s’ha resolt per un ajustat 7-6. Per als del barri de Sants suposa tornar a una final de copa després de 23 anys.

El Barceloneta ha estat el primer en segellar el passi a quarts després d’endossar un contundent 4-12 al CN Barceloneta (parcials de 0-2, 0-4, 1-3 i 3-3). La superioritat marinera ha estat fins i tot superior a la previsible tenint en compte que els conjunt que dirigeix Toni Esteller està oferint un bon rendiment a la lliga, situant-se a hores d’ara en la tercera posició de la taula. Per contra, ha estat incapaç d’inquietar un Barceloneta superior en tots els aspectes del joc. De fet, en defensa no ha mostrat fissures, tal i com exposa que el CN Barcelona no ha pogut marcar el seu primer gol fins ben entrat el tercer quart. Llavors, el marcador ja reflectia un clar 1-8. L’eficàcia ofensiva dels de Chus Martin ha estat comandada per Fran Fernández, autor dels dos primers gols del duel per arribar a amb un total de quatre. Pels cenebistes, Adrià Delgado ha fet dos, tots dos a l’últim quart.

La segona semifinal ha seguit un guió completament diferent ja que s’ha definit per l’equilibri, tal i com exposa el 7-6 definitiu. Els dos primers quarts, que s’han tancat amb parcial de 2-2 i 2-2, ja han reflectit el frec a frec que han mantingut el Mediterrani i el CN Mataró Quadis. En aquest escenari, els dos gols dos consecutius de Guillem Garcia i Javier Gorría han permès als de Sants agafar una valuosa renda de dos gols (6-4), amb la qual han arrencat l’últim quart. En les últimes jugades del partit, i amb 7-6 en el marcador, els mataronins han disposat d’un parell d’atacs per forçar l’empat, però la manca d’encert local en el tir i la defensa del Mediterrani ha aconseguit mantenir el gol d’avantatge.