Waterpolo

El campió intocable

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta no dona cap possibilitat al Mediterrani i reafirma l’hegemonia dins del waterpolo català i estatal aixecant la setena copa consecutiva

BARCELONETA 12 MEDITERRANI 2

CN ATLÈTIC BARCELONETA:Miki Linares, Granados (2, 1p), Larumbe (1), Tahull (1), Perrone (1), Mallarach (3), Àlex Bustos (1) –equip inicial–, Famera, Vrlic (2), Munárriz (1), Prieto i Fran Fernández i López Pinedo.CE MEDITERRANI:Santís, Gorría, De Toro, Roca, Pérez (1), Garcia (1), Minguell –equip inicial–, Vujovic, Frigola, Corres, Curty, Vera i Nogueras.PARCIALS:2-0,4-0, 3-1 i 3-1.ÀRBITRES:Francesc Xavier Buch i José Mariá Teulé. Van eliminar per tres exclusions Tahull (29’), del Barceloneta, i Marc Roca (30’), del Mediterrani.PÚBLIC:Unes 450 persones al complex Joan Serra del CN Mataró.

Ja deia Jahzeel Martínez, entrenador del CE Mediterrani, que el plantejament del seu equip a l’hora d’afrontar la final de la 33a edició de la copa del Rei era “mantenir el pols fins on permetin les forces”. I és que l’hegemonia de l’Atlètic Barceloneta dins del waterpolo català i estatal no té fissures, tal com demostra la col·lecció de títols que acumula des de fa més d’una dècada. Amb la d’ahir, assolida a les instal·lacions del CN Mataró –seu del torneig durant els darrers tres dies–, ja són set les copes que han guanyat els mariners de manera consecutiva, mentre que el palmarès global del club s’eleva a quinze. “Hem demostrat que som superiors, i en aquest sentit estic molt content de l’actitud de l’equip, des del partit de quarts fins a la final. Sobretot destaco la feina defensiva que hem fet”, va declarar Chus Martín després del contundent 12-2 endossat al Mediterrani en la final. Una golejada que reflecteix la capacitat de l’equip mariner de mantenir la tensió alta dins la piscina, amb independència de com sigui de folgat el resultat. El motiu rau en la Champions, com exposava Martín: “En la competició europea, de seguida que redueixes la intensitat dos o tres minuts, el rival no perdona, i jo he de preparar els meus jugadors perquè això no els passi.”

La final contra el Mediterrani, que feia 23 anys que no arribava tan lluny en la copa, es va trencar en el segon quart, quan un parcial de 4-0 ja va permetre als mariners marxar al descans amb un clar 6-0. De fet, el conjunt de Sants no va marcar el seu primer gol fins ben entrat el tercer quart, quan Guillem Garcia va fer el 8-1. En el discret balanç ofensiu –només una de set superioritats aprofitades–, hi va influir el cansament acumulat, així com l’encert sota els pals de Miki Linares, que ha rellevat Dani López Pinedo en aquesta copa. El màxim realitzador de la final, amb tres gols, va ser Blai Mallarach, escollit jugador més valuós del trofeu.

LES VALORACIONS

Estic content de l’actitud que ha tingut l’equip des del primer dia de la copa fins a l’últim
Chus Martín
TÈCNIC DEL BARCELONETA
Feia 23 anys que el club no arribava a la final de copa. Tornar a ser-hi demostra que estem fent les coses bé
Jahzeel Martínez
TÈCNIC DEL MEDITERRANI
Hem demostrat un cop més que som molt sòlids. Continuarem treballant per assolir noves fites
Blai Mallarach
JUGADOR del barceloneta i Mvp DE LA COPA
15
copes
acumula l’Atlètic Barceloneta en el seu palmarès històric.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)