El Granollers perd l’ocasió de posar-se segon a la lliga

El Fraikin BM Granollers no ha pogut ascendir a la segona plaça de la classificació de l’Asobal després de caure aquest vespre a casa contra l’Ademar Lleó. El d’Antonio Rama, que dissabte passat van jugar partit de la copa EHF contra el el GOG Gudme a Dinamarca (34-26), han acusat el desgast acumulat, sobretot en el tram final, quan el conjunt lleonès ha acabat de sentenciar el partit al seu favor. El 21-23 final suposa la segona derrota de la temporada per als vallesans al Palau d’Esports en partit de lliga, precedida només per l’assolida pel Barça Lassa.

Al descans el conjunt vallesà disposava de dos gols d’avantatge (10-8) després d’una primera mitja hora de joc amb protagonisme per part de les defenses i dels dos porters. L’Ademar, dirigit per Rafa Guijosa, ha portat la iniciativa en el marcador durant l’inici del partit fins el punt d’acumular un avantatge de tres gols al minut 13 (3-6). A partir d’aquí, els d’Antonio Rama han reaccionat amb un parcial de 3-0 que ha retornat l’equilibri (6-6). De fet, han aconseguit desactivar l’atac de l’Ademar –Almeida ha encadenat diverses aturades de mèrit–, que només ha marcat dos gols en els últims 17 minuts de la primera part.

La tendència ha canviat substancialment a la segona part, quan tots dos equips han accelerat el ritme de joc i els atacs han agafar un major protagonisme. De fet, s’ha entrat en una dinàmica d’intercanvi de gols que ha acabat afavorint l’Ademar, que ha recuperat el control del marcador al minut 42 (16-17). El Fraikin ha patit uns minuts de bloqueig ofensiu i no ha estat gens encertat a l’hora d’aprofitar les diverses exclusions del rival. Un gol d’Antonio García –màxim realitzador del partit amb set gols– ha atorgat als vallesans l’última oportunitat d’evitar la derrota en ajustar el marcador fins a un 21-22 a falta de d’un minut i mig. Per contra, l’Ademar, liderat per les aturades de Nacho Biosca (48% d’encert) i els gols de Sebastian Simonet, ha acabat emportant-se un triomf que li permet mantenir-se en places europees.