Waterpolo

Europa ja exigeix el màxim

Waterpolo. El CN Sant Andreu rep avui l’Olympiacòs en la seva estrena en uns quarts de final de la Champions femenina i l’Astralpool CN Sabadell juga a Catània contra l’Orizzonte

Entre els vuit millors equips femenins del waterpolo europeu n’hi ha dos de catalans, l’Astralpool CN Sabadell i el CN Sant Andreu, que a partir d’avui afronten l’eliminatòria de quarts, l’última porta abans d’accedir a la final a quatre. Ho fan amb la mateixa il·lusió, però amb diferents perspectives. Mentre que les sabadellenques, fermes candidates al trofeu, tenen una experiència més que acreditada, les andreuenques mai havien arribat tan lluny a la màxima competició europea. S’estrenen aquesta tarda (16.45 h en directe per Esport3) a la piscina Pere Serrat. Per la seva banda, el Sabadell juga l’anada a Catània contra l’Orizzonte.

“Crec que ens afavoreix el fet de començar l’eliminatòria a casa nostra, quan tot està per definir-se. Tenir un primer contacte amb l’Olympiacòs a Grècia, amb el que comporta el viatge, la pressió d’aquella piscina..; crec que ens perjudicava”, va afirmar el tècnic del Sant Andreu, Javier Aznar, que també va destacar la confiança adquirida per l’equip durant les darreres setmanes, sobretot després de plantar cara al CN Sabadell en la final de la copa de la Reina (9-11): “Els últims partits han reforçat molt l’autoestima i les expectatives de l’equip. Tenim el màxim de respecte per un rival tan fort com l’Olympiacòs, però aspirem a accedir a la final a quatre.” El potencial de l’equip grec ja va quedar acreditat en l’anterior fase de la Champions, quan va quedar primer del seu grup. “Practicament es tracta de la selecció grega, a excepció d’algunes jugadores que estan al Vouliagmeni”, va explicar Aznar, que disposa de totes les jugadors, encara que la portera titular, Maria Elena Sánchez, arriba molt justa de ritme després d’una lesió. Un fet que manté oberta la tria que Paula Prieto pugui sortir de bon començament, avalada pel bon paper que va realitzar a la copa. El primer objectiu és el de mantenir oberta l’eliminatòria fins al partit de tornada, programat pel 9 de març, però si l’Olympiacòs es mostra inabastable està garantida la presència en la final a quatre de la copa LEN (la segona competició europea).

Confiança vallesana

Pel que fa al CN Sabadell, afronta l’eliminatòria conta l’Orizzonte amb la seguretat que atorga disposar d’una plantilla àmplia i experimentada que aspira a aixecar el trofeu al final del curs: “La intenció és tornar a casa amb dos o tres gols d’avantatge, tot i que sabem que tenim un rival difícil, i encara més a la seva piscina. Però considero que, esportivament, som superiors si mantenim un ritme de joc alt i estem concentrades en defensa”, va indicar el tècnic sabadellenc, David Palma. Aquesta confiança es veu reafirmada per l’actuació de l’equip en la fase de grups, que va tancar com a líder invicte després d’exhibir un gran nivell. El premi va ser poder afrontar el duel de tornada del 9 de març a Can Llong.

LA PRÈVIA

Crec que ens afavoreix el fet de començar l’eliminatòria a casa nostra, quan tot està per definir-se

L’ÚLTIM SEDÀS

Qui passi jugarà la final a quatre del màxim trofeu i els eliminats lluitaran per la copa LEN
Partit d’anada (avui)
CN Sant Andreu - Olympiacòs 16.45 h
Orizzonte - CN Sabadell 18.00 h
Partit de tornada (9 març)
Olympiacòs - CN Sant Andreu -
CN Sabadell - Orizzonte -
Els darrers partits han reforçat molt l’autoestima i les expectatives de l’equip
Javier Aznar
tècnic del CN Sant Andreu
La intenció és tornar a casa amb dos o tres gols de renda, tot i saber que tenim un rival difícil
David Palma
tÈCNIC DE L’ASTRALPOOL cn SABADELL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)