Esports de muntanya

Pau Capell fa el triplet a la Transgrancanaria

Curses de muntanya. El corredor de Sant Boi s’imposa per tercer cop seguit en una de les proves més dures de l’Ultra Trail World Tour

Pau Capell va obtenir ahir una victòria incontestable a l’edició del 2019 de la Transgrancanaria HG de 128km que fa que sigui el primer corredor del planeta en aconseguir tres victòries seguides a la prova canaria de l’Ultra Trail World Tour.

Pau Capell va sortir des del primer moment en el grup capdavanter. A partir del quilòmetre 40 només Hayden Hawks li va seguir l’estela, però a la Subida a Fontanales el corredor català es va adonar que el seu company de cursa tenia problemes i no podia seguir-lo.Va decidir atacar-lo i el va distanciar tot i que quedaven més de 80 km de cursa. Dividit el recorregut en una marató dura i una de ràpida, el de Sant Boi era coneixedor que havia de distanciar-se però sense consumir totes les energies.

En la segona part del recorregut, Capell va poder incrementar el ritme per aconseguir creuar la línia d’arribada en primera posició, aconseguir el triplet de somni i un temps rècord de la prova. Des del 2017 que el de The North Face aconseguia baixar el rècord i aquesta vegada també ho va aconseguir.

Capell aconseguia així la primera victòria de la temporada, en una prova que puntua més del calendari del campionat del món de l’Ultra Trail World Tour i on hi va haver un cartell de luxe amb els millors especialistes mundials.