Futbol sala

MARCENIO

JUGADOR DEL BARÇA LASSA DE FUTBOL SALA

“Aquest Barça ho pot guanyar tot”

“No he aportat res especial a l’equip. Quan vaig arribar ja sabia que aquest equip aixecaria títols perquè els jugadors estan en un moment magnífic”

Del Barça tothom en diu meravelles des de l’etapa de Ronaldinho, però no m’esperava l’estructura que envolta el club

Tot just fa dos mesos que Marcenio (Campo Grande, Brasil, 5 d’octubre del 1987) va arribar a can Barça i sembla que hagi jugat tota la vida a les ordres d’Andreu Plaza. Diumenge passat va marcar el gol decisiu en la final de la copa Espanya, el primer títol que aixeca amb un Barça que aspira a tot. Avui (12 h), el conjunt blaugrana visita la complicada pista del Palma amb l’objectiu entre cella i cella de segellar el més aviat possible la primera posició de la lliga regular. El brasiler no hi serà per precaució: va rebre una trompada al turmell i no s’ha pogut entrenar durant tota la setmana.

Fa la sensació que la famosa adaptació a un equip no li hagi suposat cap esforç?
Ha costat, encara que no ho sembli. Perquè el futbol sala rus és molt diferent del d’aquí. Però coneixia molts jugadors del vestidor i m’ho han posat molt senzill. Em trobo molt còmode. I, és clar, són tan bons que tot és fàcil sobre la pista.
Què creu que aporta?
Visió de joc, passada. I crec que agrupo el col·lectiu quan estic sobre la pista. I treball. Molt treball.
En una entrevista per a aquest mateix diari Ari Santos va beneir el seu fitxatge. L’afalaga?
El conec molt bé i som amics. De fet, com ell, jo vaig començar com un ala i en la tercera temporada a Rússia ja vaig passar a ser tanca. I vaig adaptar el meu joc a l’estil de la posició. I crec que ens podem assimilar bastant amb l’Ari. És un orgull perquè és un ídol. Jo començava i ell ja era un referent del futbol sala brasiler i mundial.
En aquesta dualitat entre la figura d’ala i la de tanca, ha encaixat molt bé amb Sergio Lozano.
Ell està en una situació similar a la meva i ens compenetrem molt bé. Juguem sempre en el mateix quartet i ens facilitem tots dos els canvis defensius i ofensius. Em sento molt còmode compartint pista amb ell.
Li ha canviat molt la vida el Barça?
Pensa que feia sis anys que era a Rússia morint-me de fred [riu]. La qualitat de vida d’aquí és espectacular. Tot és millor. Per al meu fill, per a la meva dona, per a mi... Allà sempre em va costar una mica acostumar-m’hi.
Ha trobat el que s’esperava o l’ha sorprès alguna cosa?
M’he trobat una estructura que no m’esperava. Com es cuida el jugador, tot el que envolta el club... Del Barça tothom en diu meravelles. I al Brasil més, després de l’època de Ronaldinho. Però, tot i això, no m’esperava aquesta dimensió.
Només fa un parell de mesos que és aquí i ja ha guanyat una copa d’Espanya. N’hi ha d’altres que feia temps que la buscaven.
No crec que la meva arribada hagi canviat molt. Des de fora –el dia que vaig jugar al Palau amb l’Ugra– ja es veia que aquest equip estava en un punt bo per guanyar títols. Jo he arribat i ajudo, però tots els jugadors estan en un moment de maduresa i de forma espectacular. I jo només vinc a ajudar. L’equip està capacitat per guanyar-ho tot. Preparat per a qualsevol cosa. És un grup extremadament competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)