Esport i política

Les federacions esportives araneses tindran reconeixement oficial

Política esportiva. Ho ha aprovat el Govern, que modificarà l’actual Llei de l’Esport sense esperar ni a la seva reforma

El Govern contempla l’impuls i reconeixement de les federacions esportives araneses com un dels preceptes de la Llei de l’esport de Catalunya. Ho ha aprovat en la reunió de govern de dilluns, justament a Vielha. Aquest reconeixement es durà a terme en el marc legislatiu actual alhora que es podria incorporar en la nova legislació esportiva de Catalunya que actualment estan treballant conjuntament el Govern i els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular, liderada per la UFEC.

Donat que les institucions pròpies d’Aran tenen, en virtut de l’article 57 de la Llei de règim especial d’Aran, competències d’impuls, coordinació i foment de la pràctica esportiva al seu territori, i que aquest territori té unes característiques peculiars i una llarga tradició desenvolupada en relació amb els esports a la natura, el Govern considera adient establir una regulació específica que permeti l’existència de federacions esportives pròpies d’Aran.

Aquesta opció exigeix introduir una excepció al principi de federació única per a cada modalitat esportiva, previst a l’article 18 de la Llei de l’esport, cosa que permetrà l’existència de federacions d’Aran d’esports per als quals ja existeix una federació catalana.

Les federacions araneses tindran el mateix estatut vigent de les federacions catalanes, amb dues úniques diferències. D’una banda, i partint delprincipi de federació única, les federacions esportives catalanes conservaran les funcions previstes en aquesta Llei relatives a la representació en institucions i competicions estatals i internacionals, i les corresponents a les seleccions catalanes. I de l’altra, s’aplicarà un règim específic per a la constitució de les federacions d’Aran quan ja existeixi una federació esportiva catalana, atès que, en aquest cas, no resulta necessari valorar de nou els extrems referits a les condicions del corresponent esport, sinó únicament les especifiques d’Aran.

A partir de la modificació de la llei, les federacions catalanes i les araneses establiran convenis per garantir als esportistes i les institucions esportives d’Aran l’accés als mateixos drets de què gaudeixen la resta d’esportistes de Catalunya i per regular la seva participació en competicions estatals i internacionals i en les seleccions catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)