Ciclisme

L’home més ric de la Gran Bretanya compra l’Sky

Ciclisme. Jim Ratcliffe, propietari de la multinacional química Ineos, aconsegueix els drets de l’equip de Froome, que canviarà de nom el 2 de maig

L’equip Sky va confirmar ahir l’acord amb Jim Ratcliffe, considerat l’home més ric de la Gran Bretanya, per vendre-li la formació ciclista, que passarà a anomenar-se Ineos a partir de l’1 de maig. Ineos és una de les grans multinacionals del sector petroquímic a la Gran Bretanya i és propietat del mateix Ratcliffe, que mantindrà tots els compromisos contractuals amb els ciclistes i altres membres de l’staff de l’Sky, que ja havia anunciat que deixaria de patrocinar l’equip a finals de la temporada del 2019.

La primera cursa de l’Sky amb el seu nou nom serà el Tour de Yorkshire, a la Gran Bretanya, el 2 de maig. La intenció de Ratcliffe no és només la de mantenir l’equip actual sinó ampliar-ne el pressupost la temporada vinent fins als 47 milions d’euros, segons va publicar The Guardian. L’equip assegura la seva continuïtat més enllà del 2020, segons va admetre Chris Froome en una piulada per celebrar l’acord que permetrà a l’estructura britànica mantenir-se com la més poderosa del pilot internacional.

La Volta a Catalunya (25-31 de març) serà una de les últimes proves en les quals es veurà el tradicional mallot de l’equip britànic, que té a les seves files, a banda de Chris Froome, algunes de les principals figures del pilot mundial, com ara el darrer vencedor del Tour de França, Geraint Thomas; el colombià Egan Bernal –que va guanyar la setmana passada la París-Niça–; el polonès Michal Kwiatkowski, antic campió del món, i el català David de la Cruz.

L’equip Sky va fer el salt al pilot professional el 2010 amb l’objectiu de conduir un britànic a la victòria del Tour en menys de cinc anys. Ho va aconseguir el 2012 gràcies a Bradley Wiggins, èxits que van tenir continuïtat amb Froome i Thomas. L’equip ha pogut escapar-se de la polèmica del dopatge, amb acusacions a Wiggins d’haver usat corticoides o el “positiu” de Froome en la Vuelta del 2017.

LA XIFRA

47
milions
és el pressupost que tindrà l’equip britànic a partir del 2020, el més alt de la història.

Una operació d’imatge?

A la Gran Bretanya ja han sorgit les primeres crítiques per l’entrada d’Ineos –sovint criticada per les seves pràctiques a favor de la fracturació hidràulica– en el ciclisme. Segons el grup Oil Change International, l’objectiu de la multinacional és fer-se un rentat de cara amb l’excusa del ciclisme com a esport no contaminant. Ineos també ha lluitat contra els impostos ecològics i Ratcliffe, que va donar suport al ‘Brexit’, hauria traslladat el seu domicili a Mònaco per estalviar-se impostos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)