Rugbi

La final és el premi; el títol de campió és l’objectiu

Rugbi. L’INEF L’Hospitalet s’enfronta demà al CRAT Universidade da Coruña per decidir el títol de la divisió d’honor femenina. L’ordre i l’alt ritme de joc han de ser les armes de les catalanes

La magnífica temporada de l’INEF L’Hospitalet pot tenir el seu punt culminant demà amb la disputa de la final de la divisió d’honor femenina (11 h per Teledeporte) contra el CRAT Universidade da Coruña. El partit es jugarà al camp de Las Terrazas d’Alcobendas. El conjunt català va acabar la lliga regular en la quarta posició, i va aconseguir classificar-se per al play-off en la darrera jornada. En la semifinal va sorprendre el líder, el Majadahonda, el va guanyar en el seu propi camp i va passar a la final.

L’entrenadora del conjunt català, Maria Ribera, diu que estar en la final ja és un premi i ara queda el gran objectiu de lluitar pel títol de campió contra el millor equip de la segona volta de la competició. El CRAT gallec va començar la seva ratxa de resultats guanyant l’INEF L’Hospitalet (9-24) i es va mantenir invicte fins a l’última jornada, en què amb la plaça per a la semifinal assegurada, va perdre contra el conjunt català (5-30). Maria Ribera comenta que les gallegues van deixar diverses jugadores importants a la banqueta i que no s’ha de mirar aquest precedent. Tot i això, afirma que els va demostrar que poden plantar cara a un equip que sortirà com a favorit.

Les galleges, favorites

Maria Ribera explica que el conjunt gallec es va reforçar a meitat de temporada amb tres jugadores de Nova Zelanda i que és un equip molt complet. “Les gallegues tenen una forta davantera, tenen molt més pes que nosaltres”, diu l’entrenadora del conjunt català. Maria Ribera té clar que les seves armes per superar el CRAT de la Corunya han de ser el joc d’equip i la velocitat, i també diu que ja li va bé que l’equip gallec tingui l’etiqueta de favorit, perquè d’aquesta manera elles tindran menys pressió. L’INEF L’Hospitalet ha tingut força lesions durant la temporada, però per a aquesta final l’entrenadora recupera tres jugadores.

El fet de derrotar l’equip que va acabar en la primera posició de la lliga regular en la semifinal ha animat molt l’equip, els ha donat més força i els ha demostrat que la feina que estan fent dona fruits i els ha portat al partit on es decideix el títol. “La final és un partit per gaudir-lo, per descomptat sacrificant-nos i jugant en equip més que mai. És un partit per desfogar-nos a dins del camp amb totes aquestes ganes i quan una jugadora ja no pugui més demanar el canvi i que una altra segueixi”, afirma l’entrenadora.

CAMP NEUTRAL

La seu de la final és el camp de Las Terrazas, a Alcobendas (11 h per Teledeporte)
La veritat és que tot el món aspirava a jugar la final, i estar allà és un gran premi
Elles tenen l’etiqueta de favorites i crec que és bo per a nosaltres. Juguem sense pressió com en la semifinal
Sabem quins són els nostres punts forts, sabem quins són els seus punts més dèbils i també on elles ens poden fer mal per contrarestar-ho
Som un equip molt sacrificat, en defensa hem de jugar amb ordre en els placatges i les ajudes
En atac hem de posar molt de ritme de joc, treballar en grup i acumular passades i passades que facin que un equip més pesat com és el seu es cansi i deixi espais
Maria Ribera
ENTRENADORA DE L’inef L’HOSPITALET
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)