Ciclisme

Constel·lació d’estrelles

Ciclisme. La Volta a Catalunya arrenca avui a Calella amb una participació de luxe, que inclou bona part de les primeres espases del pilot professional. La representació de casa va a càrrec de Marc Soler

La 99a edició de la Volta a Catalunya arrenca avui a Calella amb una nòmina de participants de luxe. I és que bona part de les primeres espases del pilot internacional –Froome, Valverde, Bernal, Quintana, Simon i Adam Yates, Porte, Bardet, Quintana, Pinot...– rodaran fins diumenge per les carreteres catalanes. També hi serà Marc Soler (Movistar), l’únic català entre els inscrits, que intentarà ser protagonista aprofitant el gran coneixement que té d’un recorregut que s’endureix respecte a anys precedents. De fet, l’etapa d’avui –amb l’arribada també situada a Calella– ja conté ascensions al Montseny, el Muntanyà i Collformic. A més, l’absència d’etapes contrarellotge afavoreix els corredors que millor responen quan la carretera fa pujada.

En aquest context, Soler destaca la tercera etapa (dimecres), amb final a Vallter 2000: “Serà una etapa d’alta muntanya molt exigent que crec que pot marcar diferències en la general, si bé al final hi ha tants corredors bons que no saps si la diferència serà molta o poca.” També s’adverteix la importància de l’etapa següent (dijous), amb final a la Molina, a l’hora de definir els candidats al podi.

Alejandro Valverde, vencedor de la Volta els dos últims anys, lluirà el dorsal número 1 i compartirà el lideratge en el Movistar amb Nairo Quintana, vencedor de l’edició del 2016. El murcià, de 38 anys, va córrer dissabte la Milà San Remo (setè) i, per tant, enguany aterra a la Volta amb rodatge a les cames. Tot el contrari que Froome (Sky), que aquesta temporada només ha competit en la Volta a Colòmbia (91è de la general). De fet, el britànic ha dissenyat la temporada amb l’objectiu d’arribar en plena forma al juliol i recuperar el ceptre del Tour. La Volta, doncs, apareix com un punt destacat a l’hora de comprovar sensacions. L’Sky també porta a Catalunya el seu candidat per al Giro, Egan Bernal, recent vencedor de la París-Niça. I també mereix ser esmentada la presència del vencedor de l’última Vuelta, Simon Yates (Mitchelton-Scott).

1a etapa
(25 de març)
Calella - Calella 164 km
Etapa de mitja muntanya, que s’endureix respecte d’edicions anteriors.
2a etapa
(26 de març)
Mataró - Sant Feliu de Guíxols 166,7 km
Recorregut eminentment pla que afavoreix un desenllaç a l’esprint.
3a etapa
(27 de març)
Sant Feliu de Gúixols - Vallter 2000 179 km
Primera gran etapa de muntanya amb final a l’estació de Vallter 2000 (2.150 metres).
4a etapa
(28 de març)
Llanars - la Molina 150,3 km
Els ports de la Creueta i la Molina marquen la segona etapa de muntanya de la prova.
5a etapa
(29 de març)
Puigcerdà - Sant Cugat del Vallès 188,1 km
L’etapa més llarga de la Volta. Propícia per a les escapades.
6a etapa
(30 de març)
Valls - Vila-Seca 169,1 km
Recorregut per les sinuoses carreteres de l’interior de la demarcació de Tarragona.
7a etapa
(31 de març)
Barcelona- Barcelona 143,1 km
Punt final de la volta amb el tradicional i exigent circuit per Montjuïc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)