Ciclisme

Esprintant cap a Montjuïc

Ciclisme. Matthews (Sunweb) obté a Vila-seca la segona victòria d’etapa en la Volta, mentre que Miguel Ángel López (Astana) afronta avui l’última jornada mantenint-se com a favorit al triomf final

La 99a edició de la Volta arriba avui a l’última jornada amb Miguel Ángel López (Astana) com a màxim candidat a erigir-se cap a les dues del migdia en el vencedor. El colombià manté els 14 i 17 segons de marge respecte a Adam Yates (Mitchelton)i Egan Bernal (Sky), segon i tercer d’una general que ahir no va registrar canvis després que Michael Matthews assolís a l’esprint la sisena etapa, de 169 km amb sortida a Valls i arribada a Vila-seca (3h56:36). “Veia la Volta com una carrera molt dura. No pensava estar prou bé de forma per fer un bon esprint”, va comentar el corredor australià, que també va ser el més ràpid en l’ajustat desenllaç de la segona etapa (dimarts) entre Calella i Sant Feliu de Guíxols. Si llavors va imposar-se en el frec a frec amb Alejandro Valverde, ahir va superar l’alemany Phil Bauhaus (Bahrain).

Tot i tenir la Volta ben encarrilada, Superman López mantenia la precaució ahir, conscient que falta un escull: els vuit passos per Montjuïc. “Vaig fer el circuit el 2016 i cal anar amb compte perquè és perillós i ràpid”, va comentar ahir en acabar l’etapa. De fet, la curta però intensa pujada a Montjuïc és propícia a moviments i nervis. A més, si es compleixen alguns dels pronòstics que avancen plugims encara pot fer més complicat creuar sense ensurts la línia d’arribada situada a l’avinguda Rius i Taulet.

De forces, però, el líder de la Volta sembla anar més que sobrat, fins al punt que ahir, quan faltaven tres quilòmetres, va decidir avançar-se uns metres al gran grup. “El pilot venia una mica estirat i m’he vist amb cor de provar sort juntament amb [Davide] Formolo, però de seguida ens han atrapat”, va explicar el colombià.

Uns quilòmetres abans, el gran grup també havia neutralitzat l’escapada del dia, protagonitzada per cinc corredors: Floris DeTier (Jumbo). Geoffrey Bouchard (AG2R), Josef Cerny (CCC), Mikel Iturria (Euskadi) i Oscar Riesebeek (Roompot). En el recorregut des de Valls fins a Vila-seca només hi havia dues pujades de tercera –el coll d’Albarca i coll d’Alforja–, l’última a 50 km del final. En superar el segon, els escapats van arribar a acumular dos minuts d’avantatge, però quan el pilot va accelerar al ritme del Bahrain i el Dimension Data les diferències van anar reduint-se ràpidament fins que a onze quilòmetres del final de l’etapa la fuga va quedar neutralitzada. L’arribada a l’esprint estava servida i en aquest desenllaç Matthews va demostrar que és el més fort d’aquesta Volta. En aquest aspecte, la baixa d’un altre especialista com André Greipel (Arkea Samsik), que ahir ja no va participar en la cursa, va reduir-li la competència.

2n.E. Bernal (Sky) a 0:17
Falta una etapa i fins que no es passi per la línia d’arribada no se sabrà el nom del vencedor
Miguel Ángel López
CORREDOR DE L’ASTANA
No m’esperava aconseguir dues victòries d’etapa en la Volta. És un gran resultat en una cursa tan bonica com aquesta