Tennis

El model de Tamayo

Tennis.El president de la Federació Catalana de Tennis afirma que l’eliminació de les representacions no limita “la sensibilitat territorial”

Jordi Tamayo, el president de la federació catalana, va exposar ahir al CT Tarragona els arguments pels quals ha liderat la modificació del model territorial suprimint les representacions, que tenien un cap visible escollit a les urnes, sistema que perdura en les federacions de bàsquet i de ciclisme. El directiu va aprofitar la disputa de la Red Cup, competició del circuit ITF júnior, per remarcar la viabilitat operativa i econòmica del nou model amb delegats que formen part de la junta de la catalana i que no limita “la sensibilitat territorial, amb vuit directius de fora de Barcelona”. És el fruit d’una “visió global” i evita “una problemàtica de regnes de taifes”. Els delegats són Joan Ramon Masip (Tarragona i les Terres de l’Ebre), Carles Sastre (Girona) i José Luis Solans (Lleida). L’assemblea de dilluns va validar la fórmula, amb una abstenció i la resta de vots favorables. Tot plegat va arrencar a l’agost amb el tancament de les representacions. Lluís Yebra (Tarragona) i Joan Pruna (Girona) ja havien dimitit abans per desacord amb la junta central. Tamayo assegura que l’eliminació va suposar “un estalvi de 300.000 euros” en un moment molt delicat: “Estàvem a l’UCI.” Mentre no es formalitzava la venda de Cornellà a finals de gener, també van sobreviure gràcies a l’avançament de 52.000 euros i a un préstec de 300.000 euros per part de l’empresa compradora. “Teníem un preconcurs de creditors a l’abril. Estàvem negociant la venda amb Ferrovial però es va trencar. Finalment, es va vendre la part privativa per dos milions al Grup Up.” “Assegurem el futur i generarem beneficis per no dependre de les subvencions”, remarca el president. En el procés actual, la federació ha passat de 110 treballadors a 25, amb unes 80 subrogacions i vuit acomiadaments, quatre de les territorials. La càrrega en sous s’ha reduït d’1,8 milions a 750.000 euros anuals. El pressupost global ha passat de 4,3 milions a 2,5 i el deute, “assumible” segons el dirigent, és ara de 2,5 milions: 1,9 amb els bancs i 600.000 amb els proveïdors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)