Esport i política

El Parlament valida les signatures de la ILP de la Llei de l’Esport

Política esportiva. Quan el nou text arribi a la Mesa s’obrirà un termini de quatre mesos per ser debatut en un ple

La Comissió de control del Parlament de Catalunya ha validat aquest migdia les signatures de la ILP per la nova llei de l’Esport promoguda per la UFEC i que s’havia entregat al Parlament avalat per 154.492 firmes. A l’acte hi han assistit representants de totes les federacions esportives catalanes i de la UFEC.

Daniel Bartomeus, president de la Comissió de control, ha destacat la implicació de la comissió promotora i la feina dels fedataris. A partir d’ara, Bartomeus espera que la ILP tingui “una tramitació fluïda”. Per la seva banda, Gerard Esteva, president de la UFEC, ha posat en valor l’èxit de la iniciativa legislativa per la “unanimitat del sector amb el cent per cent de les federacions implicades”. “Això demostra l’empoderament del sector”. “Quan tenim un objectiu clar ho aconseguim junts”, ha afegit.

El Govern, les federacions esportives catalanes i la UFEC van tancar a mitjan març un acord per incorporar les aportacions de la resta del món esportiu de Catalunya, per tal de dotar-la de més consens. .

Un cop validades les signatures per l’Institut d’Estadística de Catalunya i el Parlament, la ILP comença el seu curs parlamentari. La Mesa i la Junta de Portaveus hauran d’obrir aleshores un termini perquè els grups i subgrups parlamentaris hi puguin presentar esmenes de retorn. Un cop tancat aquest termini, la ILP ja podrà ser debatuda en un ple, com a màxim als quatre mesos a partir que la Mesa tingui constància de les signatures validades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)