Hoquei sobre herba

Ni a Europa se n’escapen

Hoquei sobre herba. El Polo i l’Egara, que ja s’han enfrontat quatre vegades aquest curs, protagonitzen avui (14 h, Esport 3) el duel català del K08 de l’EHL que es disputa a Eindhoven

El Polo i l’Egara s’han vist quatre vegades les cares aquesta temporada en competició oficial, a més de ser sospitosos habituals en els partits decisius de les grans competicions estatals dels últims anys. Avui (14 h, Esport 3), en un escenari diferent de tots els altres i amb Europa com a testimoni, els dos conjunts catalans busquen un lloc entre els millors quatre equips del continent en el KO8 de l’EHL. Cap dels dos no ho aconsegueix des de fa anys: el Polo va acabar quart el 2010 i l’Egara va arribar a la final four del 2008. “És Europa i serà diferent. Però fa mandra, perquè ens coneixem molt i hi hem jugat moltes vegades”, deia David Alegre, el capità barceloní i exjugador de l’Egara, fa uns dies sobre un hipotètic duel amb l’Egara.

Els precedents no donen gaire pistes de què pot passar, però garanteixen un duel molt igualat. Excepte en la final de la copa Catalunya del mes de setembre –el Polo va guanyar 2-0 sense problemes–, en què l’Egara estava en procés de construcció, el tòpic dels petits detalls ha estat determinant. De fet, en les semifinals de la copa del Rei de Madrid de fa un mes van decidir els shoot-out després d’un empat a dos al final del temps reglamentari. Els egarencs tenen una espina clavada d’aquell partit en què els àrbitres van xiular un stroke dubtós a un Polo que va acabar guanyant el torneig.

Estils contraposats

Barcelonins i egarencs viuen còmodes en ecosistemes diferents. L’esperit pit i collons de l’argentí Patricio Keenan sempre dona vida a un Egara que se sent còmode defensant l’atac en tromba de les estrelles del Polo. Així, ha estat la tònica en els enfrontaments entre dos equips que tenen en el penal córner una de les grans armes. De fet, el Polo va classificar-se per al KO8 amb dues llambregades de talent dels seus llançadors: Borja Llorens va fer l’empat a tres contra el Royal Leopold i Mati Rey va fer el definitiu 3-4 culminant una gran jugada de pissarra. Pepe Romeu i Pau Quemada, que va fer dos gols en l’última visita del Polo al Pla del Bonaire en la lliga –l’Egara es va imposar en un dels dos duels de la competició domèstica entre els dos equips, mentre que el partit a les instal·lacions del Polo va acabar en empat–, són les grans armes en el penal d’un Egara que va necessitar els shoot-out i un sensacional Quico Cortés –va aturar quatre xuts en la tanda- per superar el Saint Germain francès en els vuitens de final de la màxima competició europea.

El Polo va ser millor l’any 2016

El darrer duel català en l’EHL també el van disputar l’Egara i el Polo. El 2016, els barcelonins van atropellar els egarencs gràcies a l’efectivitat dels seus homes ofensius. Xavi Lleonart, David Alegres i Alex Casasayas van fer els gols d’un Polo que va acabar eliminat per l’Amsterdam en la següent ronda de la competició. La final a quatre d’aquella edició va ser a Barcelona i l’Atlètic va ser l’únic representant català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)